Acasă Stiri Copilul din Mangalia bătut de un practicant al sporturilor de contact, intubat...

Copilul din Mangalia bătut de un practicant al sporturilor de contact, intubat şi ventilat mecanic

444
0

Un copil de 13 ani, din Mangalia, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut pe stradă, de un tânăr de 15 ani, practicant al sporturilor de contact. Adolescentul de 15 ani i-ar fi aplicat o lovitură devastatoare băiatului de 13 ani, după ce iniţial l-ar fi fugărit pe stradă.

RECLAMĂ

Cei doi s-ar fi certat cu o zi în urmă, pe Facebook, însă nu se ştie exact pentru ce. Cunoştinţe ale celor doi spun că la mijloc ar fi o fată, însă alte persoane precizează că ar fi fost vorba despre jigniri adresate reciproc, între cei doi adolescenţi.

Copil de 13 ani în comă, lovit năprasnic, pe stradă

Copilul de 13 ani a fost internat de urgenţă în spital, în comă, după ce a fost resuscitat de medici pe trotuar.

„Pacientul a suferit un traumatism cranio cerebral major, este internat pe Chirurgie STI, starea lui este grava, intubat, pe ventilaţie mecanică, se fac toate eforturile pentru a trata şi echilibra pacientul. Din păcate, prognosticul este rezervat”, au precizat medicii.

„Altercaţia a avut loc pe fondul unei dispute verbale, derulată cu ceva timp în urmă, iar elevul agresor învaţă la un liceu din Mangalia şi era cunoscut ca fiind un practicant al sporturilor de contact”, informează şi Poliţia.

Doi tineri au sărit să-l ajute pe băiatul căzut la pământ

Pentru viaţa tânărului de 13 ani, întins pe trotuar, s-au luptat doi tineri, care i-au făcut masaj cardiac 15 minute, până a venit echipajul SMURD.

„Am intervenit să-i acordăm primul ajutor, eu cu un băiat, cu care eram acolo, care a văzut şi el totul de la bun început. L-am resuscitat vreo 15 minute, până a venit ambulanţa. Avea pulsul foarte slab. Prietenul meu a intervenit când băiatul acela l-a lovit. A căzut la pământ şi cred că mai vroia să-l lovească. Noroc că au intervenit cei care erau acolo. Atunci am mers şi i-am oferit primul ajutor, care sper că l-a salvat. Sper să fie bine, să-şi revină”, a declarat tânărul din Mangalia care a intervenit să ajute victima.

Cât de periculoase sunt sporturile de contact atunci când sunt practicate pe stradă

Cîrstea Radu Cezar, antrenor Mangalia Combat Team: „Loviturile şi procedeele învăţate într-o sală de arte marţiale, unde se practică full contact, sunt destul de periculoase atunci cand sunt folosite pe strada. Ganditi-va ca un sportiv, care practica box, loveste intr-un antrenament si 1500-2000 de lovituri de pumni. Repet, intr-un antrenament. Intr-o saptamana, daca se duce de 3 ori, sunt 6000. Pe luna, 24000. Deci, dupa jumatate de an, el are peste 100000 de lovituri date. Este lesne de inteles ca intr-o confruntare unu la unu, sportivul care face sport de contact are mari sanse sa faca pagube serioase. Însă, orice club care se respecta, orice antrenor responsabil, pe langa fizic, isi antreneaza elevii si psihic. Ordinea si disciplina fac parte din viata oricarui sportiv, in special al celor care fac sport de performanta. Sportivii care fac din artele martiale un mod de viata vor evita foarte mult confruntarile pe strada, deoarece acestea se pot lasa cu accidentari foarte grave. Ei trebuie sa se menajeze cat mai mult pentru competitiile organizate de catre federatii cu statut legal, deoarece acesta este apogeul efortului unui sportiv: medalia. Nu te antrenezi, nu iei medalii. Etica morala a unui campion nu il lasa sa aiba astfel de comportamente. Pentru a convinge un elev minor sa stea departe de altercatiile din strada si anturajele periculoase, in primul rand trebuie sa intelegi psihologia adolescentului. Trebuie tu ca antrenor sa fii un exemplu pentru elevii tai, unii dintre ei ajungand sa ne identifice cu figura parentala, sa ii oferi antrenamente intense, competitii, in care isi poate consuma energia pe care o are. De regula, intre adolescenti, aceste altercatii sunt pentru afirmare, pentru identificarea persoanei alfa. Violenta se poate mosteni genetic, invatata in familie, in anturaje, s.a.m.d. Trebuie sa ai ochiul putin format si un grad mare de empatie cand ai astfel de elevi, tocmai pentru a putea gestiona cat mai bine situatia”.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentGravidă în 5 luni căzută 8 metri în râpă, cu ATV-ul, la Sinaia
Articolul următorUn bărbat din Botoșani a murit după ce a fost lovit cu pumnii în cap, la beţie