Acasă Stiri Spitalul Județean Craiova, cel mai bolnav pacient

Spitalul Județean Craiova, cel mai bolnav pacient

296
0
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova este unitatea medicală cu cel mai mare număr de paturi la nivel național. Aproximativ 72.000 de pacienți pe an sunt tratați aici. 
Vizita ministrului sănătății, Sorina Pintea, a arătat încă  o dată că cel mai bolnav pacient în toată această poveste este chiar SJU Craiova, un spital care își așteaptă, mai mult ca oricând, medicii să îl resuscitze, să le pese de el, să nu uite că, la final, la ieșirea pe poartă, cea mai frumoasă amintire rămâne cea a vieților salvate, nu a orgoliilor.  Și nu doar medicii, ci toată echipa: achiziții, resurse umane, financiar, cei care poate susține demersurile medicilor care trebuie să salveze vieți și nu să stea cu gândul la aparatul care lipsește sau licitația blocată. Căci misiunea lor, e cea mai importantă. Cum arată o simplă radiografie a situației SJU Craiova?

Un adevărat furnicar. Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova deține toate secțiile pe care le poate avea o unitate medicală. Aici sunt trimise cazurile cele mai grave din toată Oltenia și tot aici multe dintre probleme își așteaptă rezolvarea. 

RECLAMĂ

Numai dacă petreci o jumătate de zi în acest spital, printre medici, lipsuri, neputință, lipsă de implicare, frustrări, durere, boală începi să înțelegi lucrurile și altfel, din interior, pe pielea ta. Nici un minut nu e ușor de dus aici, nici pentru pacienți, nici pentru medici, numai că unii sunt în postura de salvatori, alții în postura de victime ale boli, ce trebuie salvate.

CEEA CE LIPSEȘTE CEL MAI MULT ȘI RUPE ORICE LEGĂTURĂ MEDIC PACIENT ESTE LIPSA DE COMUNICARE, ȘI EMPATIE, RECIPROCĂ

De la nemulțumirile legate de timpul lung de așteptare în UPU, lipsa unor medicamente, a unor aparate funcționale, ceea ce lipsește cel mai mult și rupe orice legătură medic pacient este lipsa de comunicare, și empatie, reciprocă, comunicarea medic-pacient, medic-personal mediu și auxiliar, medic-conducere-personal TESA. Este și concluzia la care a ajuns ministrul sănătății, Sorina Pintea, după ce s-a întâlnit astăzi cu șefii de secție și echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

„Lipsa de comunicare dintre partea medicală și cea administrativă, lipsa de disciplină și de organizare, proceduri greoaie fac ca această unitate sanitară să țină prima pagina a ziarelor. Au fost cazuri care nu fac cinste acestei zone. Oltenia și locuitorii Craiovei merită un altfel de spital”, a declarat ministrul Sănătății.

De-a lungul timpului, Ministerul Sănătății a trimis  mai multe echipe de control la această unitate. Pacientul SJU Craiova are însă nevoie de mai mult de atât. Are nevoie de omenie, de implicare, de profesioniști care să umple clădirea Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, de care depinde zilnic salvarea unor vieți. 

CLINICA DE CARDIOLOGIE INTERVENȚIONALĂ ȘI CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ ÎNCĂ FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ LINIE DE GARDĂ, CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ, ÎN PREZENT, URGENȚELE, PACIENȚII CU INFARCT CORONARIAN ACUT, NU POT FI TRATATE AICI. 

Centrul de Cardiologie din curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova este dotat corespunzător cu aparatură și materiale sanitare pentru astfel de intervenții, însă este nevoie de completarea echipei de medici cu asistente, infirmiere, brancardieri pentru a asigura o activitate permanentă, o linie de gardă. Este nevoie de formarea unei echipe medicale, de scoaterea posturilor medicale la concurs.

Sursa: mediazece

RECLAMĂ
Articolul precedentBărbat căutat de Poliţie, după ce a bătut o femeie într-un mall din Bucureşti
Articolul următorSchimbări la concursurile de angajare în spitale. Examenele nu mai au loc în spitale, ci în centre regionale