Acasă STIRI SPORTIVE UPDATE FRF ANUNŢĂ: „VICTORIE ÎN FAŢA CRAIOVEI LA ÎCCJ” » MITITELU: „ABERAŢII!...

UPDATE FRF ANUNŢĂ: „VICTORIE ÎN FAŢA CRAIOVEI LA ÎCCJ” » MITITELU: „ABERAŢII! MAI AM PUŢIN PÎNĂ VĂ SCAP DE SANDU ŞI MITICĂ”

563
0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie în favoarea FRF, în dosarul în care Universitatea Craiova a contestat un articol din regulamentul federaţiei, care obligă cluburile să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat, miercuri, forul de la Casa Fotbalului.

RECLAMĂ

UPDATE / Mititelu a răspuns la Radio GSP după comunicatul postat de FRF şi susţine că informaţia este falsă:  „Instanţa va motiva sentinţa săptămîna viitoare. Va spune că este legală, dar nu obligatorie, nu poate interzice accesul la justiţia naţională. Mă mut în munţi dacă nu e asta decizia, nu mai dau nici un interviu presei. Cînd am citit comunicatul nu mi-a venit să cred că citesc astfel de aberaţii. Dacă vedeţi comunicatul FRF observaţi că acolo sînt părerile lui Mircea Sandu, au scos nuanţele dorite de ei pentru a influenţa Adunarea Generală de sîmbătă. Săptămîna viitoare Sandu şi Dragomir vor avea o cumpănă mare de tot. Mai am puţin pînă vă scap de cei doi. V-am spus că vă scap, o s-o fac”.

*********

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie în favoarea FRF, în dosarul în care Universitatea Craiova a contestat un articol din regulamentul federaţiei, care obligă cluburile să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat  forul de la Casa Fotbalului.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în mod irevocabil că prevederile regulamentare privind obligativitatea cluburilor de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv sînt perfect legale.Modificînd hotărîrea instanţei inferioare (Curtea de Apel Bucureşti), Înalta Curte a dat dreptate Federaţiei Române de Fotbal şi a respins cererea U Craiova de a declara nelegale prevederile din regulamentul FRF.

În contextul acestei hotărîri judecătoreşti, recursul clubului condus de domnul Mititelu la altă instanţă decît Tribunalul de la Lausanne apare ca o încălcare flagrantă a normelor în comun agreate de membrii Federaţiei. Sancţiunea pentru această încălcare este şi ea expres stipulată în Statut – excluderea”, se arată în comunicatul FRF.

Sentinţa ICCJ dovedeşte că FRF a acţionat întotdeauna legal, în conformitate cu prevederile regulamentelor şi statutelor pe care toate cluburile afiliate au agreat să le respecte, consideră preşedintele FRF, Mircea Sandu. „Deciziile definitive şi irevocabile pe care începem să le primim confirmă faptul că Adrian Mititelu a iniţiat acţiuni juridice absurde împotriva FRF şi a manipulat suporterii şi opinia publică, pentru a încerca să influenţeze justiţia. Aşteptăm cu încredere şi hotărîrea din toamnă a ÎCCJ cu privire la decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu”, a declarat Sandu.

În iulie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte excepţia de nelegalitate a regulamentelor fotbalistice invocată de FC Universitatea Craiova, declarînd nelegal şi neconstituţional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal. Articolul 36.17 prevede că „deciziile Comisiei de Recurs a FRF/LPF sînt definitive şi executorii şi pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului în condiţiile arătate de statutul FRF”. FRF a exclus clubul Universitatea Craiova pentru că s-a adresat instanţelor civile în loc să se adreseze TAS sursa: Gsp.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentBoss-ul LPF are mai multe încredere în autorităţile locale. Dragomir: „Cu Mititelu nu faceţi echipă la Craiova!”
Articolul următorIpoteză în cazul cadavrelor carbonizate în Mehedinţi: Cei doi tineri au fost ucişi, apoi arşi