Acasă CoronaVirus Poliţiştii ies pe străzi pentru prevenirea infectării cu COVID-19

Poliţiştii ies pe străzi pentru prevenirea infectării cu COVID-19

306
0

Oamenii legii anunţă intensificarea acţiunilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Asta în contextul în care, ieri, la nivel naţional au fost raportate aproape 3.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Tot ieri, poliţiştii doljeni au susţinut că, numai într-o zi, au aplicat 228 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie.

RECLAMĂ

Oamenii legii susţin că există situaţii în care măsurile de protecţie sunt respectate numai când apar poliţiştii. Acesta ar fi şi motivul pentru care unele dintre acţiuni sunt făcute de poliţişti în civil.

„Din experiența acțiunilor desfășurate până în prezent, s-a constatat faptul că, în unele cazuri, oamenii respectă aceste măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, doar la vederea forțelor de ordine.
Am aplicat gradual toate măsurile pentru a determina cetăţenii să respecte prevederile legale(…). Una dintre măsuri a fost ca unele activități să fie efectuate de polițiști în civil. Așa cum v-am spus, polițiștii au întâlnit situații când, la vederea lor, au fost puse măștile de protecție, pentru ca imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru, să fie scoase”, au explicat oamenii legii.

Acţiuni şi sancţiuni pentru combaterea infectării cu noul coronavirus

Având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu COVID-19 în ultimele zile, oamenii legii au hotărât să stea mai mult pe stradă. La acţiuni participă atât poliţişti, jandarmi şi pompieri, dar şi reprezentanţi ai DSP, DSV sau ITM Dolj.
În 24 de ore, în urma verificării mai multor zone aglomerate, oamenii legii au aplicat peste 250 de sancţiuni.

Au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Astfel, au fost verificate peste 180 de societăți comerciale şi aproximativ 340 de locaţii, precum şi 220 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 2.200 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 254 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 36.000 de lei. Dintre acestea 228 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie”, au mai explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Apelul poliţiştilor doljeni

În final, oamenii legii fac apel pentru respectarea măsurilor de protecţiei.
„Facem apel la cetăţeni să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri. Rolul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, au precizat poliţiştii doljeni.

Unde şi când este obligatorie masca de protecţie

Pe lângă măsurile dispuse pe perioada stării de alertă (purtarea măştii de protecție în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă), în Craiova au fost introduse şi altele.
Astfel, masca de protecţiei este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, şi în unele spaţii publice deschise.

Este vorba de pieţele şi târguri, de zonele de aşteptare pentru pasageri şi de zona Aeroportului Craiova. Au fost incluse şi unele zonele pietonale intens circulate din Craiova. Aici intră Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de strazile Calea Unirii, A.I. Cuza, Mihail Kogalniceanu şi Arieş. În zona Centrului vechi, purtarea măştii este obligatorie între orele 20.00 – 02.00.

De asemenea, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 07.00 – 20.00, purtarea măştii este obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor.

Sursa: gds.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCreşte numărul cazurilor de Covid 19 în şcolile din Craiova
Articolul următorManager de spital, îndemn halucinant pentru cei care nu cred în Covid: „Să nu vină la noi dacă se infectează. Să încerce alte terapii”