Acasă CoronaVirus Creşte numărul cazurilor de Covid 19 în şcolile din Craiova

Creşte numărul cazurilor de Covid 19 în şcolile din Craiova

348
0

Creşte numărul cazurilor de Covid 19 în rândul elevilor. DSP Dolj a raportat, ieri, mai multe cazuri de elevi care s-au îmbolnăvit dar şi primul caz de Covid 19 la Universitatea din Craiova. Managerii unităţilor şcolare spun că la toate clasele la care sunt elevi sau profesori infectaţi, care au frecventat fizic cursurile, activităţile faţă în faţă au fost suspendate.

RECLAMĂ

Trei colegii din Craiova au cazuri de Covid 19 în rândul elevilor, Pe această listă se află Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova. Managerii au adoptat măsuri diferite pentru fiecare caz în parte. De exemplu, la Colegiul „Elena Cuza” din Craiova au fost suspendate cursurile faţă în faţă cu elevii de la clasa la care a apărut îmbolnăvirea.


„Este un caz al unei eleve de clasa a IX-a. Este vorba de o clasă integrală care a frecventat cursurile faţă în faţă, şi după ce a fost confirmată îmbolnăvirea de cei de la DSP Dolj. Elevii din clasa respectivă sunt în carantină. După confirmarea acestui caz în clasa respectivă, alţi patru elevi, colegi şi prin urmare contacţi direcţi ai elevei confirmate, s-au testat dar nici unul dintre ei nu a mai fost confirmat pozitiv”, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova.

La câte cazuri a ajuns Colegiul „Carol I” din Craiova

Şi la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova a apărut un nou caz de coronavirus. La această unitate şcolară săptămâna trecută au fost patru elevi confirmaţi cu coronavirus. Consiliul de administraţie al şcolii a propus atunci să se suspende cursurile la toate clasele, dar propunerea a fost respinsă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pe motiv că elevii confirmaţi ar fi învăţat în clădiri diferite. Măsura impusă a fost de a suspenda cursurile faţă în faţă la clasele care au cazuri confirmate. Potrivit cadrelor didactice acesta ar fi al cincilea elev care s-a îmbolnăvit cu Covid 19.


În rândul şcolilor cu elevi confirmaţi cu noul coronavirus a intrat şi Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova. La această unitate de învăţământ a fost confirmat un elev de la învăţământul primar care nu ar fi frecventat cursurile. „Avem un caz la clasa a IV-a. Chiar eram într-o discuţie pe tema măsurilor pe care să le luăm, pentru că este vorba de un elev care a avut cerere să înveţe online şi nu a venit deloc la şcoală Prin urmare, nu ar fi nevoie să suspendăm cursurile”, a spus Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional „Ştefan Velovan” Craiova.

Coronavirus şi în şcolile gimnaziale

Cazuri noi de coronavirus de sunt şi în şcolile gimnaziale din Craiova. Una dintre unităţile cu un nou caz de îmbolnăvire este Şcoala gimnazială „Sfântul Gheorghe” din Craiova, la structura Şcoala 23. „Ete un elev din clasele primare. El nu a mai frecventat cursurile cu 10 zile înainte de confirmare. Cu toate acestea şi clasa respectivă va desfăşura activităţi online, dar pentru o perioadă mai scurtă, adică pe toată durata acestei săptămâni. În cazurile anterior, elevii s-au vindecat şi toate clasele sunt în activitate”, a spus Nicolae Radu, directorul Şcolii gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova.
Şi la Şcoala gimnazială „Traian” a apărut un caz de Covid 19 în rândul elevilor.

„Este un elev din învăţământul primar, care a fost confirmat pe 3 octombrie. Este un elev de la o clasă care a învăţat în sistem hibrid. Elevul respectiv nu a mai fost la şcoală din 27 septembrie, când a intrat în on-line. Cu toate acestea, după confirmarea îmbolnăvirii, am luat decizia de a trece clasa în online. Împreună cu cadrele medicale de la cabinetul şcolar am dezinfectat sala de clasă. Elevii din clasa respectivă sunt aşteptaţi să revină la clasă pe 19 octombrie”, a spus Maria Daşu, directorul Şcolii gimnaziale „Traian” din Craiova.

De altfel şi în rândul cadrelor didactice este un caz, la Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din cartierul Lăpuş.
„Este un cadru didactic de la învăţământul primar. Copiii sunt în izolare şi cursurile se desfăşoară online cu un alt cadru didactic titular al şcolii, care face aceste ore de la domiciliu, după ce termină programul la clasa sa”, a precizat Silvia Cârţu, directorul Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Craiova.

Un caz şi la un student al Universităţii din Craiova


Primul caz de coronavirus a apărut şi la Universitatea din Craiova. A fost confirmat un student de la Facultatea de Automatică şi Electronică. Reprezentanţii Universităţii din Craiova au precizat că „toate cursurile Universităţii din Craiova se desfăşoară online şi îmbolnăvirea este în afara spaţiului universitar”. Prin urmare, la Universitatea din Craiova nu se impun măsuri suplimentare. Studenţii vor continua cursurile online şi în perioada următoare.

Sursa: gds.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentȘeful SGA Gorj, cercetat penal pentru delapidare și fals intelectual
Articolul următorPoliţiştii ies pe străzi pentru prevenirea infectării cu COVID-19