Acasă CoronaVirus Nicuşor Dan, anunţ pentru bucureşteni după explozia de cazuri de COVID: O...

Nicuşor Dan, anunţ pentru bucureşteni după explozia de cazuri de COVID: O să începem să creştem capacitatea de testare

696
0

Nicuşor Dan a anunţat intenționează să întocmească o celulă de criză la Primăria Capitalei în cadrul căreia se va analiza ce măsuri trebuie luate pentru combaterea pandemiei. Noul primar al Capitalei a precizat că urmează să crească capacitatea de testare din Bucureşti. 

RECLAMĂ

„O să începem să creștem capacitatea de testare, dar o să dureze cel puțin două luni. Durează până e pregătit și personalul. O să facem o celulă de criză și o să anunțăm toate măsurile pe care le vom lua.

În privința măștilor există normative și care impun portul măștii de la un anumit grad. Însă eu le recomand oamenilor să poarte mască și afară, indiferent.

Trebuie pe transportul public din București ca întreaga capacitate să funcționeze și să vedem care sunt orele de vârf, ca să fie distribuite clar toate resursele. Din păcate planificarea asta nu există până în acest moment.

Primăria poate să aibă propriul sistem de testare și când are asta poate să se ducă în plus față de ce face Ministerul Sănătății, care sunt centrele de vârstici, șoferi din transportul public sau acolo unde sunt focare, în baza unor protocoale, să le facă chiar singură. Sau se mai pot vinde măști în stațiile de autobuz”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Nicuşor Dan: Recomand ca oamenii să poarte mască şi în afară, nu doar în interiorul spaţiilor închise

Nicuşor Dan le recomandă tuturor oamenilor să poarte masca de protecţie şi în spaţiile deschide, nu doar în interior.

„E foarte important să respectăm acele măsuri elementare pe care ni le tot spune toată lumea de la începutul acestei crize. Să purtăm mască şi recomand ca oamenii să poarte mască şi în afară, nu doar în interiorul spaţiilor închise. E foarte simplu. Eu fac asta de când a început această criză şi nu m-a afectat în niciun fel: ies din casă, îmi pun masca şi o mai dau jos când reintru la mine în casă. Să ne spălăm pe mâini şi să evităm spaţiile aglomerate, pe cât posibil”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă ar trebui să existe obligaţia ca bucureştenii să poarte masca peste tot, Dan a spus: „Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact”.

Noi restricţii vor fi aplicate în Bucureşti, după ce numărul de infecţii cu COVID-19 a ajuns la aproape 3.000 la nivel naţional. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că se închid barurile, cluburile şi discotecile.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în baruri, cluburi şi discoteci nu e permisă în municipiul Bucureşti”, a anunţat Prefectul Capitalei, în urma şedinţei Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, autorităţile au dispus că purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie la 50 de metri faţă de şcoli.

A fost propusă şi interzicerea jocurilor de noroc şi cazinourilor, însă acestă măsură nu va fi aplicată în cazul pariurilor şi loteriilor.

„S-a emis această propunere cu amendamentul că nu sunt interzise jocurile, cu excepţia pariurilor şi a loteriilor unde se eliberează bilet.

Dacă rata va ajunge la 3 se vor lua măsuri extreme”, a avertizat Prefectul Capitalei.

Sursa: romaniatv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentNicolae Guţă s-a pocăit. Manelistul a ţinut primul discurs în biserică: „Există un timp în care te poţi împăca cu Dumnezeu”
Articolul următorAntonia, atacuri subtile pe Internet, după ce Lino Golden și Mario Fresh au fost acuzați de trădare: „Zâmbetul ăla fals pe care-l forțezi să pari fericit”