Acasă Life Style Ingredientul secret pe care trebuie să îl pui în must pentru a...

Ingredientul secret pe care trebuie să îl pui în must pentru a nu fermenta prea repede. Trucul folosit de bunici la țară

1726
0

În perioada aceasta una dintre cele mai consumate băuturi este chiar mustul. Ei bine, pentru a prepara o băutură ca la țară, trebuie să ții cont de o regulă foarte importantă. Cei mai experimentați în această sarcină explică ce trebuie să pui în must, pentru a nu fermenta prea repede. Iată de ce ai nevoie!Ne aflăm în sezonul mustului, iar asta pentru că strugurii s-au cules deja, cei mai mulți gospodari reușind să termine și prepararea acestei băuturi. Și, dacă tot ne aflăm în această perioadă ar fi păcat să nu ne bucurăm de proprietățile benefice pentru sănătate ale acestuia.

RECLAMĂ

Ei bine, începând de la scăderea colesterolului și până la întărirea sistemului imunitar, mustul deține o mulțime de proprietăți benefice organismului.

Ce să pui în must ca să nu fermenteze prea repede

Mustul este băutura care nu a trecut printr-un proces de fermentare îndelungat în așa fel încât să rezulte alcool.

Mai mult, pentru un rezultat bun, ai nevoie ca strugurii aleși pentru presat să fie unii ajunși deja la maturitate. În acest fel, timpul de fermentare al mustului nu trebuie să fie nici scurt, dar nici lung.

Astfel, gospodării de la țară au precizat la ce metode apelează pentru ca mustul să nu fermenteze prea repede și să își strice gustul original.

Tot ceea ce trebuie să adaugi în must sunt două produse pe care, cel mai probabil, le ai acasă în această perioadă a anului.

Așa fac gospodarii de la țară

Dacă vrei ca băutura ta de must să nu fermenteze prea repede trebuie să apelezi la o metodă de conservare a acestuia. Una dintre ele presupune folosirea aspirinei pe care o vei dizolva în băutură, după care să pui lichidul la fiert pentru aproximativ cinci minute.Însă, există și o altă tehnică la care poți să apelezi. Aceasta presupune folosirea hreanului. Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este să treci rădăcinoasa prin răzătoarea mică, apoi amestec-o cu must.

SURSA:https://spynews.ro/beauty-lifestyle/ingredientul-secret-pe-care-trebuie-sa-il-pui-in-must-pentru-a-nu-fermenta-prea-repede-trucul-folosit-de-bunici-la-tara-316174.html

RECLAMĂ
Articolul precedentCum vindea un politician pastile precum cele folosite de drogații din gașca lui Vlad Pascu! / Candidatul la primărie făcea trafic de droguri folosind farmacia soției
Articolul următorPericol de explozie pe Valea Oltului! O cisternă încărcată cu GPL s-a izbit cu putere de un TIR. Zona a fost evacuată