Acasă Stiri Cum vindea un politician pastile precum cele folosite de drogații din gașca...

Cum vindea un politician pastile precum cele folosite de drogații din gașca lui Vlad Pascu! / Candidatul la primărie făcea trafic de droguri folosind farmacia soției

693
0

În timp ce autoritățile se întreabă cum fac rost de medicamente pe sub mână drogații ca Vlad Pascu, un consilier local, membru de partid și candidat la o primărie din județul Dolj își poate trece în CV o afacere inedită: vindea medicamente precum cele folosite de gașca lui Pascu, prin intermediul farmaciei pe care o deținea soția sa!DIICOT, anunț incredibil în scandalul drogurilor de la Secția 16 / Ce s-a întâmplat cu „iarba” găsită în mașina unui polițist!

Traficanții de droguri nu au întotdeauna mușchi și tatuaje sau săbii și pistoale, ca în filme, ci uneori au carnet de partid și afaceri legale, folosite ca paravan. Este și cazul unui politician din județul Dolj, consilier local și candidat la primărie din partea unui partid, care recent a ieșit din spatele gratiilor, unde a fost o scurtă perioadă, pentru trafic de substanțe interzise. Mai exact, vindea ilegal același tip de medicamente folosite și de drogatul ucigaș Vlad Pascu și de acoliții săi.

RECLAMĂ

Condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în 2019, consilierul local Laurenţiu Alin Diaconescu, fost candidat la Primăria Băileşti, a ieșit din pușcărie anul trecut. (facsimil jos)Laurenţiu Alin Diaconescu a fost trimis în judecată în 2018, fiind acuzat că, în calitate de responsabil cu achiziţiile în cadrul unei farmacii administrate de soţia sa, a vândut fără a avea dreptul produse din gama opioidelor, care intră în categoria stupefiantelor. Procurorii au arătat că acesta s-a implicat în obţinerea unor medicamente care conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope pentru a le vinde unui bărbat care locuia în Suedia, care pretindea că îi sunt necesare mamei sale, despre care mințise că ar fi suferit de cancer. Conform Agerpres, Diaconescu a auzit discuţia dintre bărbat şi soţia sa, administrator de farmacie, care comandase 5 cutii a câte 60 de comprimate oxidolor cu concentraţia de 80 mg, şi a intervenit.
„Inculpatul, care avea calitatea de funcţionar însărcinat cu achiziţiile în cadrul farmaciei, a luat apoi hotărârea de a cumpăra medicamentele comandate, care au fost preluate de la distribuitor şi puse într-un dulap special prevăzut cu încuietoare anume destinat medicamentelor care conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope. Ulterior, inculpatul a vândut, fără drept, cele 5 (cinci) cutii cu comprimate oxidolor inculpatului, fără a-i cunoaşte identitatea, fără a-i solicita acestuia vreun act care serveşte la identificare sau legitimare şi fără a-i solicita vreo prescripţie medicală specială sau chiar fără regim special (…). Încurajat de faptul că identitatea nu-i fusese dezvăluită şi de modul în care inculpatul cumpăra şi vindea droguri de risc, inculpatul (cumpărătorul) a sunat în alte trei rânduri pe telefonul fix al farmaciei, punct de lucru Băileşti, recomandându-se băiatul cu Oxidolor-ul şi a comandat diferite cantităţi de medicamente care conţineau substanţe opioide, apelurile iniţiindu-le din Suedia, unde locuia şi unde trebuiau să ajungă drogurile. De fiecare dată, hotărârea de a cumpăra, fără drept, de la furnizorii autorizaţi medicamentul oxidolor a luat-o inculpatul Diaconescu Laurenţiu Alin, care apoi a procedat la vânzarea medicamentelor inculpatului PCM, în modalitatea expusă mai sus”, au arătat procurorii.După cum rezultă din documentele obținute de reporterii SPYNEWS, în dosar a fost audiat și un brancardier, care a recunoscut că a furat din cabinetul unui medic rețete folosite la obținerea medicamentelor. În pofida faptelor grave, acesta a avut, însă, doar calitatea de martor.
Potrivit procurorilor, inculpatul a comandat şi achiziţionat fără drept, în baza a nouă facturi separate, un număr total de alte 100 cutii conţinând 60 comprimate Oxidolor concentraţia 80 mg, folosind doi furnizori în acelaşi timp pentru a nu depăşi cantităţile lunare pe care le putea achiziţiona pe credit şi a nu figura cu cantităţi mari în aceeaşi lună.
„Pentru a da o aparenţă de legalitate a vânzărilor fără drept de substanţe stupefiante, inculpatul a emis la data de 06.05.2017 un bon fiscal, iar la data de 11.10.2017 un număr de 7 bonuri fiscale cu ajutorul cărora a făcut descărcarea de gestiune şi a creat aparenţa existenţei mai multor cumpărători. Ulterior, pentru medicamentele achiziţionate, inculpatul a descărcat gestiunea electronică aferentă prin operarea fictivă a unui proces verbal de distrugere, inclusiv pentru medicamentele vândute în mod cert către persoana trimisă de către inculpatul PCM, fără a fi însă constituită o comisie conform prevederilor Lg. 339/2005”, au mai precizat procurorii.


În timp ce autoritățile au declarat război traficanților de droguri, vânzătorii de medicamente folosite de toxicomanii de teapa lui Vlad Pascu nu se sfiesc să posteze în continuare, pe diferite site-uri, anunțuri în care precizează că pot livra oricând și oriunde marfa dorită.

SURSA:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/cum-vindea-un-politician-pastile-precum-cele-folosite-de-drogatii-din-gasca-lui-vlad-pascu-candidatul-la-primarie-facea-trafic-de-droguri-folosind-farmacia-sotiei-316136.html

RECLAMĂ
Articolul precedentO cântăreață din România și-a primit sentința! Este acuzată că a condus sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
Articolul următorIngredientul secret pe care trebuie să îl pui în must pentru a nu fermenta prea repede. Trucul folosit de bunici la țară