Acasă Stiri Ce devine obligatoriu din 15 mai. Anunțul de ultim moment al președintelui...

Ce devine obligatoriu din 15 mai. Anunțul de ultim moment al președintelui Iohannis

650
0

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care a reafirmat trecerea de vineri la starea de alertă și a anunțat ce devine obligatoriu din 15 mai

RECLAMĂ

Ce devine obligatoriu din 15 mai

Klaus Iohannis a declarat că românii vor putea beneficia de ridicarea anumitor măsuri restrictive începțnd de vineri, dar în același timp a precizat și ce devine obligatoriu din 15 mai.

”Primul lucru, devine obligatoriu portul măștii, care acoperă gura și nasul în spații interioare”, a spus președintele în declarația de presă susținută după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și o serie de miniștri.

”Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane, asta însemnând distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie”, a mai menționat Iohannis.

Va intra starea de alertă în vigoare abia de luni?

Președintele a mai anunțat că este interzisă deplasarea în afara localității, cu excepția celor care merg la serviciu, pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale cum ar fi mersul cu bicicleta.

”Când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane, din comunele de lângă București mulți vin și se întorc la serviciu, pentru aceste deplasări nu va fi nevoie de declarație”, a continuat Iohannis.

Există o posibilitatea ca odată cu încetarea stării de urgență din 15 mai, românii să aibă un weekend fără reguli, deoarece starea de alertă ar putea intra în vigoare abia de luni.

Primarul Gabriela Firea a anunțat că începând cu 15 mai se vor redeschide toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, dar și cimitirele din București.

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România cere autorităţilor renunţarea la Evalurea Naţională şi Bacalaureat. AGIRo vine cu argumentul spunând că de ce viitorii medici, profesori își pot lua diploma prin examen online, iar pentru copiii de 13 și 17 ani examenele trebuie organizate în școli.

Sursa: fanatik.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentUn angajat Dacia a murit în curtea fabricii, după ce a ieșit din tură. Bărbatul va fi testat pentru Covid-19
Articolul următorO fată de 15 ani a dispărut fără urmă. Georgiana, căutată cu disperare de familie, polițiștii cer ajutorul populației