Acasă CoronaVirus A fost depistat primul caz de gripă din acest sezon. Scădere dramatică...

A fost depistat primul caz de gripă din acest sezon. Scădere dramatică a numărului de infecții respiratorii, față de 2019

572
0

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a raportat primul caz de gripă din acest sezon. Numărul infecțiilor acute este în creștere față de săptămâna trecută, însă la un nivel mult mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

RECLAMĂ
  • Primul caz confirmat de gripă – virus gripal, tip A, subtip H1
  • Numărul infecțiilor respiratorii, mult mai mic față de sezonul trecut
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

„A fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal, tip A, subtip H1”, a transmis CNSCBT, acesta fiind primul caz din actualul sezon, în condiţiile în care raportările anterioare menţionau explicit că nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636).

În săptămâna 19.10.2020-25.10.2020 au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S 43/2019.

Până la data de 25.10.2020 au fost vaccinate antigripal 323.098 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentO bătrână de 90 de ani, din Iași, cu probleme de vedere, a băut antigel, după ce anul trecut băuse lichid de parbriz
Articolul următorIonuț, jandarm în Sibiu, a murit răpus de Covid: „Lupt de 5 zile și n-am câștigat nimic încă în lupta cu boala!”