Acasă Life Style Uleiul de cimbru ucide pana la 97% din celulele canceroase

Uleiul de cimbru ucide pana la 97% din celulele canceroase

449
0

Studiile au aratat ca uleiul esențial de cimbru ucide celulele cancerului pulmonar, cancerului ovarian şi cancerului de san.

RECLAMĂ

Uleiul esențial de cimbru (Thymus vulgaris) conține 20-54% timol. Timolul aparține unei clase naturale de compuși cunoscuți ca „biocide„. Biocidele sunt substanțe care pot distruge organisme dăunătoare. 
Când uleiul de cimbru este utilizat alături de alte produse biocide, precum carvacrol, aceasta va conduce lacreşterea atributelor antimicrobiene.

Cimbrul este nativ din zona Mediteraneana și a fost dat inițial folosit în Grecia, ei mai folosesc si azi la gătit cimbru amestecat cu ulei de măsline. S-a fost descoperit ca uleiul de cimbru ucide pana la 97% din celulele canceroase pulmonare. Cercetarile recente au aratat ca daca se amestecă cimbru și ulei de măsline, acest amestec va spori disponibilitatea hidroxitirozolului, cel mai puternic compus anti-cancer din uleiul de măsline. Acesta ar putea fi motivul pentru care grecii au aproximativ jumatate din rata de cancer, comparativ cu SUA și restul Europei.

Uleiul esential de cimbru a fost de asemenea folosit în medicina ayurvedică și medicina tradițională datorită antioxidantului puternic pe care îl conţine, cât şi proprietăţilor anti-bacteriene şi anti-fungice (de eliminare a candidei).

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea Celal Bayar din Turcia au efectuat un studiu pentru a afla ce efect ar putea avea Cimbrul (Thymus serpyllum) asupra celulelor cancerului de san. Ei au raportat in revista Nutrition and Cancer cum Cimbrul (Thymus serpyllum) a cauzat moartea celulelor de cancer de san. Autorii studiului au concluzionat ca cimbrul „poate fi un candidat promițător în dezvoltarea de noi medicamente terapeutice pentru tratamentul cancerului de san.”

Mod de administrare:

– intern: se ia de regulă 1-3 picături (în funcţie de caz) de 3 ori pe zi, amestecate cu puţină miere, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă. Uleiurile volatile nu se administrează intern diluate în apă sau în ceai.

– extern: masaj, frictiuni (2 – 3 picaturi la 10 ml ulei de baza), inhalatii, aromaterapie

Sursa: suntsanatos

RECLAMĂ
Articolul precedentAndreea Maria are nevoie de ajutorul nostru! A fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală malignă
Articolul următorUn copil de cinci ani, cu cocaină la grădiniță: „Mă face să mă simt ca Spider-Man”