Acasă STIRI SPORTIVE Universitatea Craiova s-ar putea despărţi de Jovan Markovic

Universitatea Craiova s-ar putea despărţi de Jovan Markovic

250
0

Sezonul 2023/2024 nu a fost deloc unul fast pentru Jovan Markovic în tricoul Universităţii Craiova. Asta în ciuda faptului că au fost multe momente în care concurenţa din atacul Ştiinţei a fost destul de scăzută, fie din cauza accidentărilor, fie vârfurile oltene au fost ieşite din formă.

RECLAMĂ

Fotbalistul craiovean de 23 de ani a jucat în 29 de meciuri în acest sezon. A înscris doar 6 goluri şi a oferit doar 4 pase decisive. Media reuşitelor este destul de scăzută ţinând cont de potenţialul pe care l-a arătat de când a făcut pasul la seniori. Jovan Markovic i-a exasperat pe unii dintre suporteri cu ratările sale şi nu a suportat nici criticile ce au urmat. Mai mult, a intrat în conflict cu suporterii contestatari, lucru deloc agreat de conducătorii clubului. Mai marii grupării din Bănie au evitat să discute în public despre ieşirile lui Markovic. Chiar l-au apărat când unii experţi ai televiziurilor puneau la îndoială profesionalismul atacantului.

În paralel, chiar dacă nu au spus-o răspicat şi în mod oficial, antrenorii care s-au perindat la Universitatea Craiova au dat de înţeles că sunt nemulţumiţi de randamentul lui Markovic din meciurile oficiale. Interesant este că aceştia au punctat că la antrenamente este unul dintre cei mai muncitori şi mai eficienţi jucători.

Toate aceste lucruri i-au făcut pe oficialii olteni să reflecteze asupra viitorului lui Jovan Markovic la Universitatea Craiova. Asta cu toate că există parafat un contract valabil până în 30.06.2027. Nu se pune problema rezilierii. Se iau în calcul vânzarea sau împrumutul jucătorului pentru o perioadă, ca să se pună pe picioare. Această a doua variantă este mai plauzibilă, pentru că Jovan Markovic are o cotă de piaţă de 1.000.000 de euro! Trebuie menţionat şi că s-au investit destui bani şi răbdare în el în anii trecuţi, astfel că intră în discuţie o sumă de transfer destul de consistentă pentru cei din Superligă.

Este dorit la U Cluj

Jovan Markovic nu duce lipsă de „simpatizanţi“, de serviciile sale fiind interesate mai multe cluburi din Superligă. Ceva concret ar fi din partea grupării ardelene U Cluj. Aceasta l-a „pierdut“ pe Daniel Popa (transferat de FCSB – n.r.) şi Marko este privit drept înlocuitorul perfect. Reprezentanţii „şepcilor roşii“ sunt pe aceeaşi lungime de undă cu omologii olteni. Ei agreează, pentru moment, împrumutul pentru minimum şase luni. Dacă adaptarea este ok şi randamentul va fi unul bun, oficialii lui U Cluj vor trece la negocieri pentru transfer.

Un cuvânt greu de spus legat de această „mutare“ îl va avea Costel Gâlcă. Tehnicianul Ştiinţei şi membrii staff-ului său trebuie să inspiraţi în alegerile pe care le vor face, atât la capitolul achiziţii, cât şi la plecări. De reţinut că până acum, Universitatea Craiova s-a despărţit de fundaşul Raul Silva şi mijlocaşul Alex Mateiu. La capitolul transferuri nu s-a realizat decât aducerea portarului Silviu Lung junior. Putem vorbi în schim de două reveniri la echipă. Lui Ante Roguljic i-a expirat împrumutul la U Cluj, iar Atanas Trică a încheiat colaborarea cu CS Tunari, astfel că vor fi prezenţi la reunire.

Precizăm că perioada de mercato a verii în România se va desfășura între 18 iunie și 9 septembrie 2024.

Reamintim că Universitatea Craiova se va reuni luni în vederea relurii pregătirilor pentru noul sezon competiţional şi noua experienţă din Conference League. Alb-albaştrii vor efectua luni şi vizita medicală. Se vor reacomoda la efort pe plan local până în 16 iunie, urmând ca pe 17 să aibă loc deplasarea, cu avionul, la Salzburg. „Leii“ vor asuda în Austria, la Neustift Im Stubaital, până la 1 iulie, având stabilit cartierul general la „Wellnes Hotel Milderer Hof“. Programul jocurilor amicale va fi comunicat ulterior.

sursa: https://www.gds.ro/Sport/fotbal/2024-06-06/universitatea-craiova-s-ar-putea-desparti-de-jovan-markovic/

RECLAMĂ
Articolul precedentDan Șucu vrea să-l spulbere pe Mihai Rotaru și să-l transfere pe Alex Cicâldău! Rapid e gata să-l aducă pentru titlu
Articolul următorFostul fotbalist al lui Real Madrid a acostat-o pe Corina Caragea! Prezentatoarea a rămas uluită când a auzit ce i-a spus: „Credeam că nu aud bine!”