Acasă Stiri Un oltean în fruntea DNA

Un oltean în fruntea DNA

606
0

Vâlceanul Călin Nistor este, pentru urmatoarele 6 luni, noul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând de astăzi

RECLAMĂ

Călin Nistor a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiede către Daniel Morar, Procurorul General al României,  în urma solicitării de renunţare la funcţie a fostul şef al DNA, procurorul Anca Oprean.

Călin Nistor a fost şeful Biroului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este născut în comuna Lungeşti din judeţul Vâlcea şi este domicilat în municipiul Rm. Vâlcea, a mai activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Călin Nistor este cunoscut ca un foarte bun profesionist şi a ieşit în evidenţă cu foarte multe acţiuni împotriva unor nume grele. Este procurorul care a dat prima lovitură corupţiei din fotbalul românesc prin acţiunea denumită generic “PITEŞTI”, dosar în care au fost arestaţi şi trimişi în judecată, printre alţii, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, Marcel Lică, Aurelian Bogaciu, Cornel Penescu. Reamintim că, în cadrul acestui dosar de corupţie, arbitrul Bogaciu a fostacuzat de luare de mită la un meci FC Argeş – Universitatea Craiova.

De asemenea, Nistor este procurorul care a instrumentat dosarul de corupţie avându-i în prim plan pe fostul primar al Craiovei Antonie Solomon şi pe Cornel Penescu, dosar în urma căruia Solomon a fost ţinut în arest circa şase luni şi care se află spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sursa: editie.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentLa mulţi ani tuturor mamelor, soţiilor, iubitelor şi prietenelor! Ce înseamnă de fapt 8 martie şi de ce trebuie să dăruim flori!
Articolul următorŞase ofiţeri ai Penitenciarului Târgu-Jiu, cercetaţi disciplinar