Acasă Stiri La mulţi ani tuturor mamelor, soţiilor, iubitelor şi prietenelor! Ce înseamnă de...

La mulţi ani tuturor mamelor, soţiilor, iubitelor şi prietenelor! Ce înseamnă de fapt 8 martie şi de ce trebuie să dăruim flori!

402
0

Ziua de 8 martie e prilej de sărbătoare a primăverii, a femeii, a vieţii, în general.

RECLAMĂ

8 martie se sărbătoreşte intens de pe vremea comuniştilor, aşa că mulţi încă mai au acasă felicitările speciale pentru mame, scrise cu ocazia acestei zile speciale.

Ziua Femeii a fost sărbătorită pentru prima data în Statele Unite, în 1909, în ultima duminică a lunii februarie şi a fost iniţiată de Partidul Socialist American.

În 1910, Congresul Internaţionalei Socialiste de la Copenhaga a consfiinţat Ziua Internaţională a Femeilor ce urma să fie celebrată în ultima duminică a lunii februarie în fiecare an.

Atunci însemna ca femeile epocii să militeze pentru drepturi egale cu ale bărbaţilor, printre care se număra şi dreptul la vot.

În 1917, pe 23 februarie, femeile din Rusia au reuşit să înceapă manifestaţiile împotriva războiului, ce a dus la detronarea ţarului şi începerea Marii Revoluţii Socialiste.

Trecerea de la 23 febuarie la 8 martie s-a facut prin adoptarea calendarului iulian.

După 1989, 8 martie a rămas o sărbătoare a românilor, mai ales pentru mame, iubite sau colege de muncă. Acestea primesc flori şi cadouri şi sunt răsfăţatele zilei. Sursa: cancan.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentDespartirea l-a distrus, dar acum si-a revenit! Prigoana nu renunta la Bahmu! Va face tot posibilul sa o recucereasca! Prietenii apropiati ii cunosc planul secret
Articolul următorUn oltean în fruntea DNA