Acasă Stiri Şase ofiţeri ai Penitenciarului Târgu-Jiu, cercetaţi disciplinar

Şase ofiţeri ai Penitenciarului Târgu-Jiu, cercetaţi disciplinar

1026
0

Concursul privind promovarea agenţilor unităţii, debutat cu probleme în februarie şi reluat după câteva sesizări de conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu, nu a rămas fără repercusiuni pentru cei care l-au organizat. Şapte persoane, angajaţi ai unităţii de detenţie din municipiu, au ajuns astfel să fie cercetaţi disciplinar pentru acest concurs, neexcepţie făcând în acest caz nici Ion Popescu, directorul închisorii. Instituţiile care îi verifică disciplinar pe ofiţerii împotriva cărora s-au făcut plângeri sunt Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Reamintim că, pe lângă cei 7, alţi opt salariaţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu sunt urmăriţi penal în dosarul “Pos-Dru”.

RECLAMĂ

O parte însemnată dintre salariaţii Penitenciarului Târgu-Jiu au ajuns să dea cu subsemnaţii la organele de anchetă sau la instituţiile de care aparţin, urmare a unor greşeli făcute la locul de muncă. Acuzele legate de abuz în serviciu sunt deja mult prea numeroase în unitatea de detenţie a căror salariaţi ajung să fie bănuiţi de comiterea mai multor ilegalităţi decât o parte a deţinuţilor pe care îi educă şi păzesc în această închisoare. Ultima boacănă este legată de concursul privind promovarea unor agenţi de pază, care din proastă organizare, a ajuns să fie repetat. Deşi conducerea închisorii a percutat la sesizarea presei, acest lucru nu a fost suficient deoarece împotriva lor se făcuseră deja plângeri la Ministerul Justiţiei, ANP şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Urmări pentru 7
Cel care trebuie să răspundă în faţa celor de al MJ este Ion Popescu, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, cercetat disciplinar deja în două dosare, unul fiind legat de sinuciderea unui deţinut, anul trecut, în noaptea de Înviere. Alţi 4 ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu sunt, de asemenea, cercetaţi de Comisia de Disciplină dar a ANP, urmare a concursului a cărui primă probă s-a desfăşurat la jumătatea lunii trecute, unul dintre candidaţii înscrişi la concurs neputând participa la aceasta deoarece îi dispăruse dosarul de înscriere.
Numărul cercetaţilor nu se opreşte aici, asta deoarece încă doi ofiţeri ai unităţii de detenţie sunt cercetaţi de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru acelaşi concurs.
Reamintim că de mai bine de un an de zile, opt salariaţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu sunt urmăriţi penal în celebrul dosar “Pos-Dru”, în urma căruia s-au volatilizat circa 80.000 de euro. Sursa: gorjeanu.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentUn oltean în fruntea DNA
Articolul următorSPECTACOLUL UMANITAR “DE LA SUFLET PENTRU SUFLET”