Acasă Monden Sentință incredibilă în dosarul „bombardierului” care i-a amenințat pe polițiștii de la...

Sentință incredibilă în dosarul „bombardierului” care i-a amenințat pe polițiștii de la trupele speciale

235
0

„Bombardierul” care i-a amenințat pe luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Constanța a primit o pedeapsă cu suspendare și o amendă modică, după ce judecătorii au stabilit valoarea unei zile-amendă aproape de minim.

RECLAMĂ

Protagonist al unui incident violent de proporții, care a scandalizat întreaga țară, „șmecherul” Andrei Valentin Șerban, din Constanța, a reușit să fenteze pușcăria. Pentru patru infracțiuni de ultraj și una de tulburare a ordinii publice, „bombardierul” a primit un an și jumătate de închisoare, cu suspendare, precum și o sancțiune de 4.500 de lei, care ar reprezenta contravaloarea a 150 de zile-amendă. Adică 30 de lei ziua-amendă. „Cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile şi 400 de zile”, prevede legea. De unde rezultă că faptele comise de infractor nu sunt foarte grave, din moment ce instanța a apreciat că acesta merită o sancțiune aproape de minim.

„Condamnă pe inculpatul Ş A-V, la următoarele pedepse: – 9 luni închisoare pentru infracțiunea de ultraj comisă împotriva persoanei vătămate T P. – 9 luni închisoare pentru infracțiunea de ultraj comisă împotriva persoanei vătămate M N. – 9 luni închisoare pentru infracțiunea de ultraj comisă împotriva persoanei vătămate B M. – 9 luni închisoare pentru infracțiunea de ultraj comisă împotriva persoanei vătămate J A. Condamnă pe inculpatul Ş A-V la pedeapsa de 150 de zile amendă penală, cuantumul unei zile amendă fiind de 30 lei (cuantumul în lei al amenzii fiind de 4.500 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Contopeşte cele 5 pedepse și aplică pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, la care se adăuga atât o treime din cuantumul celorlalte (9 luni), cât și în întregime pedeapsa amenzii, rezultând în final pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni și pedeapsa amenzii de 4.500 lei. (150 zile amendă, cuantumul unei zile amendă fiind de 30 lei)”, a stabilit instanța.

În plus, individul trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială – Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare și să achite 2.800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Referitor la incidentul cu mascații SAS, sindicaliștii Europol au scris, în spațiul public, la momentul respectiv: „De Ziua Internationala a Femeii, acest pacalici ne arata cat este de important sa ai o femeie in viata ta. Nu neaparat pentru a o iubi si pretui, ci pentru a te folosi de ea ca paravan sa nu ajunga politistii la tine dupa ce ai strigat dupa ei (…) Asa ca stimabile doamne si domnisoare, mare atentie la pacalicii si mascaricii din preajma voastra”.

În urmă cu trei ani, instanța a decis să îi dea aceluiași individ, pentru un atac în stil mafiot, cu baionete și bastoane telescopice, un an și cinci luni, după ce a schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor cu loviri sau alte violențe. „Constata ca, prin incheierea din data de 11.06.2021 s-a dispus schimbarea incadrarii juridice fata de inculpatul Serban Andrei Valentin, din (tentativă de omor în loviri și alte violențe și distrugere – n.r.) persoana vatamata Mustafa Erdal) condamna pe inculpatul Serban Andrei Valentin, pentru infractiunea de loviri sau alte violente, la pedeapsa de 6 luni inchisoare. Condamna pe inculpatul Serban Andrei Valentin, pentru infractiunea de loviri sau alte violente, la pedeapsa de 1 an inchisoare. Condamna pe inculpatul Serban Andrei Valentin, pentru infractiunea de distrugere, la pedeapsa de 9 luni inchisoare. Contopeste pedepsele aplicate prin prezenta, in final inculpatul Serban Andrei Valentin executa pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare, la care se adauga un spor de 1/3 din celelalte pedepse, urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 1 an si 5 luni inchisoare. Pedeapsa se va executa in regim de detentie. Ia act ca persoanele vatamate Mustafa Erdal si Tiron George Ionut nu s-au constituit parti civile in cauza. Admite, in parte actiunea civila formulata de partea civila Rasim Cadir. Obliga inculpatul Serban Andrei Valentin la plata catre partea civila Rasim Cadir a sumei de 2500 euro, echivalentul in lei, la data efectuarii platii, reprezentand daune materiale, raportat la infractiunea de distrugere. Va obliga inculpatul Serban Andrei Valentin la plata sumei de 2600 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat”, a fost decizia instanței, la momentul respectiv.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/sentinta-incredibila-in-dosarul-bombardierului-care-ia-amenintat-pe-politistii-de-la-trupele-speciale-334910.html

RECLAMĂ
Articolul precedentPe ce nu aruncă banii Xonia! Cântăreața vorbește despre obiceiurile pe care le are: „Sunt fată de casă”
Articolul următorMaria Constantin a ajuns pe patul de spital. Ce a pățit artista: „Așa e când crezi…”