Acasă Stiri Se întâmplă în România. O gară din Dolj nu are curent de...

Se întâmplă în România. O gară din Dolj nu are curent de 7 ani de zile

850
0

În anul 2012, ca în Evul Mediu. Când se întunecă, angajaţii gării din Gara Pieleşti, judeţul Dolj, aprind lampa cu gaz. Iar călătorii ajung pe bâjbâite la trenuri. Staţia CFR nu are curent electric şi numai norocul face să nu se ne întâmple câte o nenorocire în fiecare seară.

RECLAMĂ

Pentru oamenii din Pieleşti, mersul la gară este o aventură. Trebuie să ştie locul cu ochii închişi, dacă nu vor să dea de necaz.

Gara Pieleşti este în această situaţie de şase ani. Toţi şefii cunosc situaţia, dar nimeni nu a găsit o soluţie. „Din 14 ianuarie 2005 am rămas fără curent. Există riscul de furturi. Sunt atâtea care se petrec în gări. Se poate fura din inventarul gării, din inventarul vagoanelor”, a declarat fostul şef de gară, Florin Pătrăchioiu.

Societatea care avea în proprietate transformatorul electric a solicitat în 2005 un contract ferm cu CFR. Dar pentru că nu s-a realizat, a vândut terenul pe care se afla transformatorul, iar noii proprietari l-au ridicat. De atunci, angajaţii completează registrele, toată noaptea, la lumina lămpii sau le luminează călătorilor drumul cu lanterna.

sursa: rtv.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCrimă la Centrul Medico-Social Corabia
Articolul următorBăsescu: România, suspectată că nu mai e capabilă de alegeri libere după fraudele de la referendum