Acasă Life Style Rata natalității a scăzut la un nivel record în Japonia. Măsura guvernului:...

Rata natalității a scăzut la un nivel record în Japonia. Măsura guvernului: a lansat o aplicație de dating

245
0

Guvernul Japoniei încearcă, cu ajutorul unei aplicații de întâlniri, să-i încurajeze pe tineri să se căsătorească și să devină părinți după ce rata natalității a coborât la un nivel record.

RECLAMĂ

Rata fertilității în Japonia, care a coborât vertiginos în ultimii ani, a atins un alt record minim, determinând guvernul să-și sporească eforturile pentru a-i încuraja pe tineri să se căsătorească și să-și creeze familii. Iar aceste eforturi includ și lansarea unei aplicații de dating, potrivit CNN.

În Japonia, țară cu 123,9 milioane de locuitori, s-au înregistrat 727.277 de nașteri anul trecut, conform datelor publicate de Ministerul Sănătății. Rata fertilității (numărul de nașteri al unei femei de-a lungul vieții) a scăzut de la 1.26 la 1.20.

Pentru ca o populație să rămână la un nivel stabil, are nevoie de o rată a fertilității de 2.1. Orice valoare peste acest nivel va duce la o populație cu o proporție mare de copii și tineri, așa cum înregistrează India și țările africane.

Dar în Japonia rata fertilității a scăzut cu mult sub 2.1 de o jumătate de secol, după ce criza petrolului din 1973 a aruncat economiile în recesiune, spun experții.Sursa: spotmedia.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentNeluta Neagu a fost condus pe ultimul drum.
Articolul următorPlecată lunar în câte o vacanță de lux, Ramona Gabor a recunoscut din ce face bani. Sora Monicăi Gabor a dezvăluit: „Sunt norocoasă”