Acasă Monden Primul interviu al lui Victor Ciutacu după plecarea la România TV

Primul interviu al lui Victor Ciutacu după plecarea la România TV

792
0

Meddiaddict: Ai părăsit INTACT şi Antena 3 pentru România TV, nu cred să fie jurnalist care să nu fi citit blogul tău astăzi. Vorbeşti despre o oportunitate, să ne înţelegem, e vorba despre carieră sau despre parale? Sau despre amândouă, capitalist vorbind…

RECLAMĂ

Victor Ciutacu: Şi cariera, şi parale, profund capitalist. Asta după ce-am fost 20 de ani socialist cu mine însumi. Dacă tot am ajuns ţintă pentru toţi frustraţii, rataţii şi dezaxaţii, măcar să ştiu şi de ce.

 

M: Ce vei face mai exact la România TV? Vorbe grele, sau ceva mai mult?

VC: Un talk-show zilnic, de luni până joi, de la ora 21. Va fi o reîntoarcere la Vorbele grele de la Antena 2, multă politică şi, din când în când, interviuri.

 

M:   Până la urmă eşti jurnalist de presa scrisă, iar aportul tău la Jurnalul nu poate fi negat. România TV nu are vreun ziar asociat, nu iţi va fi greu fără scrisul propriu-zis? Dar de muncă de coordonare a unei echipe de investigaţii destul de bine pusă la punct?

VC:  Evident că-mi va fi greu. N-am de ce să bravez. JN reprezintă ultimii nouă ani din viaţa mea. Voi încerca să mă adaptez. Da’ s-ar putea să am surprize şi pe zona asta.

 

M: Ţinând cont de experienţa pe care o ai, crezi că proiectul tău cu RTV va depăşi audienţa Vorbelor grele de pe A 3?

VC:  La ora asta, e imposibil, nu-s naiv. Dar, evident, asta intenţionez şi asta aşteaptă şi oamenii ăia, că nu cheltuie banii cu mine din pasiune.

 

M:  Ce crezi, Jurnalul Naţional vă depăşi criza financiară prin care trece şi va rămâne pe print sau varianta online e cea mai probabilă?

VC: Aş vrea să sper că da. Aş vrea…

 

M:  Limpede, pentru RTV eşti o achiziţie valoroasă, un jurnalist cu nume şi un stil deja consacrat. Ce câştigă, în plan profesional, Victor Ciutacu?

VC: Posibilitatea de a mai arăta încă o dată – a câta oară? – că-i al dracu’ de viu. Şi ca locul lui e, zilnic, în prime time.

 

M:  Sorina Matei a comentat deja destul de acru sosirea ta RTV. Probabil că mai sunt mulţi alţii pentru care lapidarea lui Ciutacu ar fi un deliciu. Eşti gata de războaie „fratricide”?

VC: Mă lasă rece părerea Sorinei. O ştiu, n-am nici o surpriză. Întotdeauna am militat pentru libertatea de expresie şi de acţiune. Sorina le foloseşte din plin. Şi bine face. Dacă politica postului permite libertăţile astea, cu atât mai bine din punctul meu de vedere. ‬Libertatea de exprimare trebuie corelată cu responsabilitatea. Când îl faci pe unul şpăgar şi fustangiu, poţi să te aştepţi că s-ar putea să te coste. Radu Moraru a simţit nevoia să mă facă în toate felurile şi acum îl caută un executor judecătoresc, că nu a plătit daunele decise de instanţă. Eu n-am chef de mahala, deşi-s al dracu’ de talentat şi la asta. Da’ mă pot adresa judecătoriei. Ceea ce nu-i deloc exclus să se întâmple

 

M: Pleci cu o echipă, bănuiesc. Nu ne nai şi nouă ceva nume?

VC: Deocamdată plec singur. Scopul meu nu e să contribui la destructurarea Antenei 3. În ciuda valului de ieri, eu chiar iubesc postul ăsta.

 

M:   Hai să mai lămurim una: ce e cu penthouse-ul ăla?

VC: Absolut nimic în ceea ce mă priveşte. Iar afacerile nevestei, atâta amar de vreme cât nu particip la ele, nu le comentez şi nu le controlez. Sunt de găsit tot în Rahova. Totu-i să mă mă cauţi.

 

M:România TV a crescut mult în timp foarte scurt, a bătut Realitatea şi B1 TV fără drept de apel. De ce oare?

VC: Pentru că-i un post dinamic, viu. Şi pentru că a existat stabilitate financiară. Restu-s filosofii de crâşma la ora închiderii.

 

M: Cu Dan Voiculescu spui că ai avut relaţii politicoase, cu Sebastian Ghiţă cum stai?

VC: Cu Voiculescu n-am avut, propriu-zis, relaţii. Ne-am respectat de la distanţă. Cu Ghiţă eram, până ieri, amic. De azi nu mai ştiu…

 

M:   Te-au ofertat ei sau i-ai căutat tu?VC: N-am căutat eu pe nimeni, niciodată!

sursa: http://www.mediaddict.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentÎncă o ALERTĂ alimentară. Suspiciune de aflatoxină la porumb. 8.000 de tone au fost confiscate
Articolul următorŞtiinţa adună gloriile pentru refacerea echipei Costică Ştefănescu: “Voi ajuta Universitatea Craiova”