Acasă Stiri Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii, impresionat de localitatea Podari, renumita prin...

Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii, impresionat de localitatea Podari, renumita prin monitorizarea video pe uliţele satului

1095
0

Preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, John Bercow, si ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, au efectuat în urmă cu puţin timp o vizită oficială la Craiova şi în localitatea Podari- Dolj.  „Este o ocazie importantă pentru mine să vizitez Romania. Sunt pentru prima data în România, este prima vizită în Craiova, dar sper că nu va fi şi ultima. Ma bucur ca am acesta ocazie de a vizita si un alt oras in afara Bucurestiului. Ieri am avut ocazia să vorbesc în Camera Deputaţilor şi să subliniez importanţa relatiilor dintre România şi Marea Britanie, cele două ţări sunt partenere în NATO şi Uniunea Europeana. Ma bucur ca Romania este o tara libera, democratica”, a declarat John Bercow. Oficialii britanici au ajuns astăzi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, unde au purtat discuţii cu Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pe teme de in teres comun: locurile de munca si investitiile comunitare.

RECLAMĂ

Vizita oficiala a continuat in comuna Podari, unde a avut loc o intalnire cu primarul Constantin Gheorgita. Aici, comunitatea romă este implicată într-un proiect sponsorizat de către Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, împreună cu oraşul Rotherham.

Originar din Galaţi, după bunic, înaltul demnitar a fost impresionat de comuna Podari, localitatea care se diferenţiază de alte comune prin televiziunea proprie, dar şi prin faptul că uliţele sunt supravegheate de 26 de camere video, idee care i-a venit primarului după ce a văzut un furt în direct la Liverpool. Momentul in care localnicii din Podari l-au intampinat pe preşedintelui Camerei Comunelor cu bucate specifice zonei, acesta s-a aratat extrem de emotionat declarand ca, mai mult ca sigur, vrea sa revina in Romania pentru a cauta locurile familiei sale.

De altfel, John Bercow a declarat inca de ieri ca isi doreste sa revina in tara noastra: „Cu siguranţă vreau să mai vin în România şi mi-ar plăcea să găsesc locul unde a trăit bunicul meu (la Galaţi – n.r.) primii ani ai vieţii. Vreau să mă întorc şi să vizitez şi în particular aspecte pe care le-am neglijat şi care sunt deosebit de importante”.

Potrivit CV-ului preşedintelui Camerei Comunelor, bunicul acestuia pe linie paternă, Jack Bercowitch, a trăit la Galaţi până la vârsta adolescenţei când a emigrat în Marea Britanie. Ulterior, s-a căsătorit tot cu o emigrantă din România pe care a cunoscut-o în Regatul Unit.

La această oră, delegatia Marii Britanii participă la inaugurarea pieţei “William Shakespeare”, din faţa Teatrului Naţional Marin Sorescu, din Craiova. Va urma apoi o vizită la fabrica Cummins Generators, o investitie americano-engleza. sursa: evz.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentScandal uriaş » RDS l-a plătit pe Dumitru Dragomir cu 1,7 milioane euro! Compania i-a finanţat o afacere personală
Articolul următorDirectorul Antena TV Group urmărit penal de DNA pentru şantaj. El a fost reţinut pentru 24 de ore