Acasă Stiri Povestea tristă a unui bătrân din Gorj. Primeşte o pensie de 5...

Povestea tristă a unui bătrân din Gorj. Primeşte o pensie de 5 lei, după ce a muncit o viaţă

724
0

Un bătrân din satul Prigoria, judeţul Gorj, a construit sute de case şi a ajuns să primească o pensie de cinci lei. Omul este analfabet, a lucrat ca zidar, iar pentru că nu i s-a făcut carte de muncă, bărbatul nu poate demonstra acum că a muncit peste 40 de ani.

RECLAMĂ

Ion Anuţoiu are 75 de ani. A avut o viaţă grea. Tatăl său nu l-a lăsat să se ducă la şcoală, pentru că îl trimitea cu animalele sau îl punea să muncească pământul. În schimb, a fost un foarte bun zidar şi era mereu solicitat să lucreze şi să ridice case sau alte construcţii.

Aşa a reuşit să-şi crească cei doi copii, o fată şi un băiat. „Am muncit până la aproape 60 de ani, dup-aia nu am mai putut să ridic bolovani, să mă sui pe schele. Construiam cam 6-7 case pe an, primăria…„, a povestit bătrânul pentru România TV.

În ciuda zecilor de ani de muncă, venitul său lunar este 5 lei. Dacă cei doi copii nu locuiau lângă el, bătrânul nu ar fi reuşit să supravieţuiască. Şi vecinii sunt de părere că pensia pe care o primeşte bătrânul este bătaie joc pentru munca pe care a făcut-o atâţia ani.

sursa: RTV.NET

RECLAMĂ
Articolul precedentLa Fabrica de la Craiova vor fi reparate două avioane. Cu banii obţinuţi se vor plăti salariile
Articolul următorCântăreţ de muzică populară, păcălit de fosta iubită. L-a lăsat fără 100 de milioane