Acasă Stiri La Fabrica de la Craiova vor fi reparate două avioane. Cu banii...

La Fabrica de la Craiova vor fi reparate două avioane. Cu banii obţinuţi se vor plăti salariile

691
0

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat, joi, că anul acesta la Fabrica de Avioane de la Craiova vor fi aduse două avioane pentru a fi reparate, banii astfel obţinuţi urmând să asigure salariile angajaţilor pe tot parcursul anului 2013.

RECLAMĂ

Ministrul Apărării Naţionale a avut, joi, o întrevedere la Craiova cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, dar şi cu reprezentanţi ai Fabricii de Avioane din municipiu, acestora din urmă promiţându-le că salariile pe 2013 vor fi achitate pentru că vor fi aduse două avioane la fabrică, pentru reparaţii.

„La insistenţele doamnei primar Olguţa Vasilescu am venit astăzi (n.r. – joi) aici, la fabrica de Avioane, dar nu am venit cu mâna goală. Am insistat împreună cu doamna primar şi premierul Victor Ponta a înţeles să facem în continuare eforturi ca în ceea ce priveşte dotarea Armatei Române să asigurăm comenzi şi societăţilor de profil din ţară, pentru că mai sunt şi alte societăţi cu producţie de tip militar care pot să sprijine Armata Română în dotare şi înzestrare şi asigurarea capabilităţii de a realiza orice misiune ca stat membru şi stat al Uniunii Europene”, a declarat Mircea Duşa, ministrul MApN.

Referitor la bani, acesta a mai spus că aceştia „sunt prevăzuţi în proiectul de buget care va fi aprobat săptămâna viitoare, în Parlament”.

Primarul Craiovei a precizat că cele două avioane care vor fi reparate la Craiova vor asigura banii pentru salarii în 2013, dar pe termen lung, singura soluţie pentru fabrica de avioane fiind privatizarea.

La plecarea spre Bucureşti, Mircea Duşa a mai făcut o precizare referitor la pensiile foştilor angajaţi ai MapN.

„În momentul acesta, conducerea ministerului lucrează la un proiect de lege împreună cu Ministerul Muncii pentru a aşeza pe poziţii temeinice şi juridice modul în care să rezolvăm problema pensionarilor din Ministerul de Apărare”, a mai spus Mircea Duşa.

sursa:  RTV.NET

RECLAMĂ
Articolul precedentIlie Balaci se reprofileaza: “Ma fac taximetrist
Articolul următorPovestea tristă a unui bătrân din Gorj. Primeşte o pensie de 5 lei, după ce a muncit o viaţă