Acasă Stiri Pacientă pe moarte, REFUZATĂ de ambulanţă. Şef Clinică Oncologie: E inuman să...

Pacientă pe moarte, REFUZATĂ de ambulanţă. Şef Clinică Oncologie: E inuman să fie interzis prin lege

653
0

Caz incredibil în Dolj, unde unei paciente pe moarte i s-a refuzat transportul cu ambulanţa de la spitalul din Craiova spre casă, la Constanţa. Lacrimile şi durerea rudelor l-au înduioşat pe medicul oncolog care i-a plătit o ambulanţă privată din propriul buzunar. Şeful Clinicii de Oncologie Craiova spune că e inuman ca o lege să interzică ambulanţelor să ducă bolnavii de cancer în fază terminală de la spital acasă.

RECLAMĂ

O femeie în vârstă de 41 de ani a fost adusă, duminică, cu ambulanţa, de la Constanţa la Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru a fi tratată de medicul Florinel Bădulescu, şef al Clinicii de Oncologie. Starea femeii s-a înrăutăţit însă, astfel că medicii au anunţat familia că nu se mai poate face nimic pentru a o salva. În aceste condiţii, familia a cerut ca pacienta să fie externată pentru a-şi petrece ultimele zile acasă.

„Se pare că este o recidivă de la o operaţie din 2007. Era ultima noastră şansă la Craiova, domnul profesor era ultimul care ne putea ajuta…trebuia încercat”, a spus Viorica Bercea, sora pacientei.

Familia pacientei a solicitat o salvare de la Serviciul de Ambulanţă Dolj pentru a o transporta pe femeie la Constanţa, în condiţiile în care aceasta are nevoie de perfuzii, însă i s-a refuzat acest lucru, fiind invocată legea.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Dolj spun că, potrivit legii, nicio ambulanţă nu transportă pacienţii acasă, la externare, acest lucru fiind posibil doar în cazul unui transfer către un spital de grad superior.

„Pacienta nu era un caz de urgenţă. Legea nu ne permite ca noi să o transportăm acasă. Şi chiar dacă o duceam la spitalul din Constanţa riscam să nu fie primită la urgenţă şi băteam 500 de kilometri degeaba până acolo”, a spus Iulia Stănculescu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj.

În cele din urmă, şeful Clinicii de Oncologie Craiova, Florinel Bădulescu, a găsit o ambulanţă de la o firmă privată, care, contra sumei de 1.500 de lei, o va transporta pe femeie acasă.

Medicul spune însă că este „inuman” ca o lege să interzică ambulanţelor de stat să transporte bolnavii de cancer în fază terminală de la spital acasă.

„Am apelat la o ambulanţă privată, care nu este înregistrată la Casa de Asigurări, deci nu putem primi decont pentru a o putea transporta pe femeia de 41 de ani la Constanţa. Mi-au promis că dacă plătim transferul, ei îl fac. Ne-au redus de la 2.000 de lei la 1.500 de lei. Dar familia nu are bani, aşa că ei vor plăti 500 de lei şi eu 1.000 de lei, pentru că nu pot să mă încarc pe conştiinţă cu un om mort, în contextual actualei legislaţii româneşti. Nu vreau aceşti bani înapoi, dar este inuman ca o lege să interzică salvărilor de la stat să ducă bolnavii de cancer nedeplasabili la domiciliul lor. Ce ne-a rămas doctorilor oncologi? Să refuzăm din start cazurile grave!”, a declarat Florinel Bădulescu.

Şeful Clinicii de Oncologie mai spune că este cel de-al doilea caz de acest fel cu care se confruntă de la începutul anului. În urmă cu două luni, un pacient din Ardeal a fost transportat acasă cu maşina rudelor, acestea fiind instruite de medici cum să îl îngrijească pe drum, întrucât bărbatul avea nevoie de perfuzii. sursa: rtv.net

 

RECLAMĂ
Articolul precedentIpoteză în cazul cadavrelor carbonizate în Mehedinţi: Cei doi tineri au fost ucişi, apoi arşi
Articolul următorUnul dintre suspecţii în cazul crimei din Mehedinţi şi-a recunoscut fapta