Acasă STIRI SPORTIVE Mititelu vrea să schimbe legile în fotbalul românesc: „Sper să ajutăm la...

Mititelu vrea să schimbe legile în fotbalul românesc: „Sper să ajutăm la o dezvoltare reală!” Cele 7 propuneri cu care şeful Craiovei vrea să rămână în istorie

706
0

Chiar dacă Universitatea Craiova nu şi-a recăpătat încă dreptul de a se reînscrie în competiţii, Adrian Mititelu se implică în paralel şi în luarea măsurilor privind viitorul echipei sale şi al fotbalului românesc în general. Şeful grupării din Bănie a trimis joi către noul ministru al sportului românesc, Nicola Bănicioiu, aceeaşi adresă pe care i-a adus-o la cunoştinţă pe 26 octombrie 2012 şi şefei ANST, Carmen Tocală.

RECLAMĂ

Documentul conţine şapte puncte, în care Mititelu propune câteva modificări ce ar veni în ajutorul cluburilor, dar şi al fotbaliştilor:

1. Modificarea Codului Fiscal, in ceea ce priveste impozitul pe cladiri si teren (taxe locale) pentru imobilele ce au destinatia de baze sportive, in sensul ca aceste imobile sa fie scutite de la plata respectivelor impozite

2. Elaborarea unor prevederi clare, in ceea ce priveste contractul de munca al sportivului profesionist. Prin noua lege, trebuie prevazut ca fiecare federatie, pe ramura de sport, sa emita un contract cadru al sportivului profesionist, contract ce trebuie sa fie avizat atat de Ministerului Sportului, cati si de Ministerul Muncii. In cadrul acestui contract, trebuie prevazute, in mod clar, atat drepturile cat si obligatiile partilor. In acest sens, legiuitorul va trebui sa stabileasca un impozit de genul:

– 10-15% pentru un venit de pana la 100.000 euro net/an.
– 30-40% pentru un venit de peste 100.000 euro net/an,
– 75-80% pentru un venit de peste 300.000 euro net/an!

3. Crearea de instrumente bancare, in vederea finantarii activitatii sportive
Dupa cum se cunoaste, sistemul bancar romanesc NU detine un instrument bancar (de creditare), in ceea ce priveste creditarea activitatilor sportive specifice. In acest sens, legiuitorul trebuie sa adopte, prin noua lege a sportului, o modificare a legii bancare, prin care sa existe instrumentul de creditare in ceea ce priveste activitatile sportive specifice, in care sa se regaseasca 3 componente:

4. Introducerea unei prevederi in noua lege a sportului, in care sa se stabileasca faptul ca, fata de Legea 26/1990 (respectiv modificarea survenita la art 39, prin OG nr. 72/2004) cluburile sportive se deroga de la interdictia pe care o au societatile comerciale pe actiuni, de a folosi nume de genul „ştiinţific”, „academie”, „academic”, „universitate”, „universitar”, „şcoală”, „şcolar” sau derivatele acestora

5. In vederea luarii unor masuri, pentru eficientizarea activitatii sportive, dar si pentru gasirea de surse de finantare, este absolut necesara crearea unei legislatii in ceea ce priveste cotizarea dinspre mediul de afaceri, catre activitatile sportive cu o cota de 1% din cifra de afaceri, dedusa din cifra de impozitare

6. Prin noua lege a sportului, statul roman trebuie sa conditioneze toate federatiile din Romania ca, in competitiile sportive nationale, 50%+1 din componentii echipelor sportive sa aiba cetatenia romana.   

7. In vederea reformarii din temelii a legii sportului, trebuie avut in vedere si faptul ca majoritatea clasei politice din Romania si-a aratat intentia de reorganizare teritoriala a Romaniei. Consideram ca, in viziunea noastra, federatiile trebuie reorganizate in sensul aparitiilor filiale regionale, in cadrul carora sa aiba loc reorganizarea sportiva competitionala, filiale pe langa care sa fie construite si baze sportive imperios necesare pentru revitalizarea sportului romanesc!

In speranta ca aceste puncte, prezentate mai sus, sunt in asentimentul dumneavoastra, ne exprimam convingerea ca veti avea puterea sa le prezentati, cu succes, spre convingerea organului legislativ al Romaniei de absolut necesara modificare a legii sportului, care trebuie sa ajute si sa duca la dezvoltarea, cu adevarat, a sportului in Romania, care se afla, de ani buni, intr-un regres vizibil atat fata de performantele nationale din trecut, dar mai ales de nivelul sportiv, mereu in crestere, al tarilor din Uniunea Europeana!

Va multumim si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Cu deosebit respect, FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA
Director General  ADRIAN MITITELU

sursa: prosport.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentNelu Ploieşteanu a fost externat: „Mi-au zis medicii: «te duci acasă cu plămânii ca o floare»”
Articolul următorTudor Gheorghe o nouă premieră: „Ce-am avut şi ce-am pierdut”