Acasă STIRI SPORTIVE Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi trimişi în judecată în aceaste...

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi trimişi în judecată în aceaste zile

603
0

Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Octavian Goga precum şi alte persoane din cadrul FRF vor fi trimise în această săptămână în judecată, în cazul excluderii abuzive a Universităţii Craiova dictată în şedinţa Comitetului Executiv al F.R.F. din 20 iulie 2011.

RECLAMĂ

Conform rechizitoriului întocmit de procurorul-şef Petru Narita, cei trei sunt acuzati de următoarele infracţiuni:  Abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi şi sustragere de sub sechestru.

Toate aceste infracţiuni sunt  cu consecinţe deosebit de grave asupra patrimoniului Universităţii Craiova şi a bugetului de stat.

Este de aşteptat că odată cu trimiterea celor 3 în judecată, să primească interdicţia de a-şi exercita funcţiile ocupate în prezent în cadrul FRF, având în vedere gravitatea infracţiunilor comise şi consecinţele deosebit de grave, precum şi pericolul real pe care îl reprezintă rămânerea acestora în funcţie.

Pentru faptele comise, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, pedepsele sunt  între 5 şi 20 de ani de închisoare.

Alături de cei 3 mai figurează ca părţi responsabile civilmente următoarele persoane: Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal din România, FC Steaua Bucureşti, FC Dinamo 1948, Petrolul Ploieşti, Gaz Metan Mediaş, Astra Ploieşti, UTA Arad, Alro Slatina, CSM Târgu Mureş, dar şi alte persoane care au participat la legitimarea frauduloasă a jucătorilor Universităţii Craiova.

Competenţa pentru judecarea acestei cauze îi revine Judecătoriei Sector 2 Bucureşti, cu o singură cale de atac – recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Practic prin aplicarea legii 202/2010 (Mica reformă) pentru acest tip de infracţiuni există o singură cale de atac care face ca acest proces să fie unul de scurtă durată. Prognoza pentru finalizarea irevocabilă fiind între 14 – 18 luni. sursa: editie.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentUn singur candidat eliminat din bacalaureat în prima zi de examinare
Articolul următorUn bărbat a murit după ce a fost lovit de trăsnet