Acasă CoronaVirus Masca, obligatorie de astăzi în județul Gorj la 50 de metri în...

Masca, obligatorie de astăzi în județul Gorj la 50 de metri în jurul școlilor

318
0

Masca este obligatorie de azi în județul Gorj la 50 de metri în jurul școlilor. Acest lucru a fost aprobat printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

RECLAMĂ

A fost instituită obligativitatea purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării sociale pentru toate persoanele prezente în spații publice deschise aglomerate, din jurul unităților de învățământ pe o distanță de 50 de metri (licee, școli, grădinițe etc.), în intervalul orar 7.00 – 21.00.

De asemenea, a fost aprobată instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării sociale în zonele urbane cu trafic pietonal intens (bulevarde aglomerate, stații, piețe, parcările din zona piețelor, zonele pietonale, gări, autogări etc.). În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice. Urmează să fie propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică.

Controale zilnice la școli

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a anunțat că poliția și jandarmeria vor efectua controale zilnice la școli pentru a verifica distanțarea și purtarea măștii care e obligatorie de azi.

„Am vorbit deja cu șefii de la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj și cu Inspectoratul pentru Jandarmi. Au fost discuții purtate într-un cadru formal la care au fost de față și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Este obligatorie masca la 50 de metri în jurul unităților de învățământ. Este necesar ca populația să știe acest lucru. Suplimentar, autoritățile locale trebuie să semnalizeze zonele unde este obligatorie purtarea măștii de protecție. Este o primă măsură pe care am luat-o pentru a preveni aparția de noi cazuri. Noi nu ne dorim să luăm măsuri și mai dure. Oamenii trebuie să conștientizeze importanța prevenției și a purtării măștii de protecție. Vor fi realizate controale în vecinătatea unităților școlare atât pentru distanțarea socială, cât și pentru purtarea măștii de protecție”, a precizat Cosmin Pistol, prefectul de Gorj.

Activitatea barurilor și restaurantelor, suspendată deja în şapte comune și orașe

Este de amintit că la finalul săptămânii trecute, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitățile Stănești, Săcelu, Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca), Negomir, Mușetești, Alimpești, Ciuperceni, unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, a fost suspendată activitatea cu publicul unor operatori economici.

Este vorba de restaurantele și cafenelele care își desfășoară activitatea în interiorul clădirilor. A fost suspendată activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, dar și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

A mai fost suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Localități cu mai multe cazuri sunt: Bumbești-Pițic(1,47 cazuri COVID la mia de locuitori în ultimele 14 zile), Telești(1,46), Prigoria(1,41) și Târgu-Cărbunești(1,40). La Târgu Jiu erau 1,09 cazuri COVID la mia de locuitori, la finalul săptămânii trecute

Sursa: gds.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCapitala ar putea intra în carantină. Orban: „Dacă se depăşeşte rata de 3 la mie. În acel caz, şi şcolile trec în online”
Articolul următorMititelu: „Rotaru și banda lui criminală vor face tot posibilul să ne blocheze promovarea”