Acasă CoronaVirus Capitala ar putea intra în carantină. Orban: „Dacă se depăşeşte rata de...

Capitala ar putea intra în carantină. Orban: „Dacă se depăşeşte rata de 3 la mie. În acel caz, şi şcolile trec în online”

390
0

Ludovic Orban a declarat că, dacă rata de infectare cu coronavirus trece de 3 la mia de locuitori, există posibilitatea ca anumite zone din Capitală să fie carantinate.

RECLAMĂ

De asemenea, dacă se va ajunge în această situaţie, toate şcolile din Bucureşti trec în scenariul roşu şi se va învăţa exclusiv online.

E reglementat în hotărârea de guvern. Dacă e depăşită rata de incidenţă de 3 la 1000 de cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim de online integral. De asemenea, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă şi se poate ajunge la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici. Sper că oamenii vor înţelege situaţia prin care trecem şi că vor avea grijă”.

La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătății și Ministerului Educației ce înseamnă trecerea la scenariul roșu și anume învățământ online”, a adăugat el.

Sursa: rtv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentDin ce cauză Andreea Tonciu și Sânziana Buruiană nu își mai vorbesc de ani buni: „Și-a permis să se dea cu părerea”
Articolul următorMasca, obligatorie de astăzi în județul Gorj la 50 de metri în jurul școlilor