Home CoronaVirus Managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova: „Nu staţi acasă până în ultima...

Managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova: „Nu staţi acasă până în ultima clipă. E foarte complicat să prinzi un loc la Terapie Intensivă!”

428
0
loading...

Directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care face apel la cei care au simptome Covid sau un test pozitiv să nu stea acasă până starea lor se agravează. Acesta semnalează că secţia de terapie intensivă a spitalului e plină de două săptămâni, iar zona de izolare a pacienţilor suspecţi şi-a atins capacitatea încă de acum o lună.

loading...
loading...

„Capacitatea maximă de preluare a pacienților gravi, infectați cu virusul Sars CoV2, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost atinsă încă de acum 2 săptămâni: 20 de locuri ocupate, din 20. De asemenea, în Unitatea de Primiri Urgenţe, capacitatea de izolare a pacienților cu simptomatologie specifică infectării cu Sars CoV2 a fost atinsă și depașită încă de acum o lună!” transmite Ivanovici.

„Numărul pacienţilor suspecţi, dublu faţă de numărul de paturi… şi Ambulanţele vin în continuare!”

Acesta adaugă că numărul pacienţilor e dublu faţă de numărul de locuri, iar ambulanţele aduc în continuare bolnavi:

„În prezent, în această arie, numărul acestor pacienți suspecti este dublu faţă de numărul de paturi! … și Ambulantele vin in continuare!”

Directorul Spitalului Judeţean le transmite tuturor celor cu simptome specifice Covid şi celor deja testaţi să îşi monitorizeze starea de sănătate şi să nu aştepte până când starea li se înrăutăţeşte vizibil, pentru că şansele de vindecare scad şi prinderea unui loc de terapie intensivă este dificilă în aceste momente. Ivanovici spune că spitalul este plin de pacienţi care au stat acasă până în ultima clipă şi au ajuns la terapie intensivă prea târziu.

„RUGĂMINTE: nu stați acasă dacă aveți simptome de infectare cu Sars CoV2 sau aveți deja un rezultat pozitiv! Riscați să ajungeți în stare gravă la spital, iar șansele de vindecare se diminuează! Ne confruntăm zilnic cu astfel de situaţii, pacienţi care ştiau că sunt infectaţi, care au stat acasă până în ultima clipă şi care au ajuns la Terapie Intensivă prea târziu! Pe de alta parte, este foarte complicat sa “prinzi” un loc la Terapie Intensivă și mai complicat să reușeşti să învingi virusul!” mai scrie managerul SJU Craiova pe pagina sa de socializare.

„Nivelul de răspândire al acestui virus a atins cote alarmante, drept urmare, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră! Cu cât va expuneți mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare! Rămâneți sănătoși!” încheie Ivanovici mesajul său.

sursa: gds.ro

loading...
loading...