Acasă Stiri La ultimul apel la 112, Alexandrei i s-a spus că poliţiştii vin...

La ultimul apel la 112, Alexandrei i s-a spus că poliţiştii vin spre ea și o vor salva. Fata a plâns și a implorat la telefon

2652
0

Ies la iveală detalii şocante referitoare la modul în care a fost gestionat apelul Alexandrei, adolescenta ucisă de criminalul din Caracal! Tânăra a sunat de patru ori la 112, ca să-i anunţe pe poliţişti ca a fost răpită şi agresată fizic şi sexual. La ultimul apel, adolescenta a primit asigurări că poliţiştii vin spre ea.

RECLAMĂ

Apelul de la 11:07 cel de 2 minute și 20 de secunde a fost cel în care Alexandra plângea și le-a spus polițiștilor că a fost violată și bătută. Aceasta i-ar fi spus dispecerului că este în Caracal, că vede o mașină mare în curte, pe drum a văzut un dig și că a ajuns în Bold, fără a preciza dacă este un cartier.

Ulterior aceasta a oferit informații de pe cartea de vizită pe care a găsit-o în casă.

În casa în care se afla tânăra care a cerut ajutor polițiștii au intrat abia după 19 ore. Fata ar fi fost violată, bătută, ucisă și arsă într-un butoi de criminalul Gheorghe Dincă. Acesta și-a recunoscut fapta și a spus anchetatorilor că în același mod ar fi omorât-o si pe Luiza, fata de 18 ani, dispărută în urmă cu trei luni.

Primele măsuri: Mai mulți agenți din Olt, cercetați pentru modul de intervenție

Opt poliţişti – cinci ofiţeri şi trei agenţi – sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. „În acelaşi timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”, arată MAI.

Șeful STS a demisionat

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, luni, spunând că a făcut acest lucru „pentru a nu afecta prestigiul instituţiei”. Premierul Viorica Dăncilă spune că şi-ar fi dorit ca pe şeful STS, Sorinel Vasilca, să îl motiveze, în decizia demisiei, „ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus”. „Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei”, afirmă Dăncilă.

În urma tragediei de la Caracal – unde două tinere, de 15 şi 18 ani, date dispărute, au fost ucise de Gheorghe Dincă, bărbat care a recunoscut crimele -, a fost eliberat din funcţie inspectorul general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda. Totodată, ministrul de Interne va înainta Guvernului propunerile de schimbare din funcţii a prefectului şi subprefectului judeţului Olt.

Sursa: antena1

RECLAMĂ
Articolul precedentTrupurile a doi bărbați, descoperite într-o fântână
Articolul următorFată dispărută, căutată de poliţiştii din Tulcea. Ea lipseşte de câteva zile