Acasă Interviuri Interviu cu realizatoarea emisiunii „Dulce-i graiul de folclor” Florina Bălăescu

Interviu cu realizatoarea emisiunii „Dulce-i graiul de folclor” Florina Bălăescu

1519
0

rep: Unde te-ai născut şi ce studii ai?
Florina BALAESCU: M-am nascut in Craiova intr-o familie frumoasa,cu doi parinti minunati si o sora mai mare ca mine cu cinci ani.Educatia venita din partea parintilor a fost una care a avut la baza scoala, de aceea, astazi ma pot mandri cu faptul ca am absolvit facultatea de Istorie,Filozofie si Geografie,specializarea Geografie-Engleza, apoi am urmat cursurile de master in cadrul aceleiasi institutii.

RECLAMĂ

rep: De unde dragostea  pentru cântecul popular?
Florina BALAESCU: Cantecul popular a prins radacini adanci in sufletul meu datorita bunicilor din partea mamei mele,dumnealor fiind cei care mi-au transmis dragostea nu numai pentru cantec ci si pentru ceea ce inseamna traditii, obiceiuri si port popular .

rep: Ești prezentatoarea a celei mai vizionate emisiunii de folclor din Oltenia, Cum ai ajuns să realizezi acesta emisiune?
Florina BALAESCU: Sunt omul care iubeste provocarile…pentru ca, la inceput, am privit aceasta propunere, care venea din partea producatorului emisiunii,Marius Barcon,ca pe o provocare deoarece eu nu mai lucrasem pana atunci in televiziune ci doar la radio.Mi-a placut ideea de a colabora in privinta acestui proiect si am raspuns afirmativ.

rep: Ţi s-a  schimbat în vreun fel viaţa  de când lucrezi în televiziune?
Florina BALAESCU: Cand am inceput sa lucrez in radio, mi s-a spus sa am grija pentru ca, daca o sa imi placa s-ar putea sa nu mai pot face altceva decat radio.I-am dat dreptate persoanei care imi spusese acest lucru pana in momentul in care am descoperit televiziunea si am realizat ca imi place foarte mult.Imi place foarte mult ceea ce fac si acest lucru sper sa il observe cei care privesc emisiunea „Dulce-i graiul de folclor”,telespectatorii nostri dragi.

rep: Cum a fost trecerea de la radio la televiziune?
Florina BALAESCU: Acum. daca stau sa ma gandesc si daca privesc in urma, pot spune ca a fost relativ simplu.Zic eu ca m-am adaptat repede si am invatat intr-un timp scurt…bineinteles ca tot timpul avem de invatat cate ceva si niciodata nu reusim sa le cunostem pe toate,de altfel se si spune ca omul cat traieste invata,nu?

rep: Ce planuri ai pentru viitor şi mă refer la munca în televiziune?
Florina BALAESCU: Proiecte sunt multe… de aceea, tot ce imi  doresc atat pentru mine cat si pentru cei din echipa cu care lucrez este sa fim sanatosi, sa putem sa le ducem la indeplinire.Nu as vrea sa dezvalui aceste planuri deoarece imi place mai intai sa le realizez si mai apoi sa vorbesc despre ele.

rep: E clar că iubeşti muzica populară dar cum te împaci cu muzica uşoară?
Florina BALAESCU: Imi place muzica in general…fie ca este populara, fie ca este usoara imporant este sa fie de calitate.

rep: Cum eşti tu în spatele camerei, atunci când nu eşti în direct cu telespectatorii?
Florina BALAESCU: Imi place sa cred ca asa, cum sunt in fata camerei, sunt si in spatele ei, deoarece sunt o persoana sincera… insa nu as vrea sa spun mai multe despre mine pentru ca nu imi place sa vorbesc despre mine.Cred ca cel mai bine m-ar putea descrie cei care ma cunosc:familie,prieteni,cunostiinte dar si telespectatori,bineinteles asa cum ma percepe fiecare.

rep: Dulce-i graiul de folclor este emisiunea cu cea mai mare audienta din Oltenia conform studiului de audienta “Daedalus”, cum de ati ajuns intr-un timp scurt liderii
Florina BALAESCU: Pai, cred ca raspunsul este simplu:prin ceea ce facem noi intreaga echipa „Dulce-i graiul de folclor”.Punem foarte mult suflet in ceea ce facem si iubim munca pe care o depunem si asta cred ca ne-a ajutat sa ajungem foarte repede acolo unde ne-am dorit, in ciuda tuturor obstacolelor pe care a trebuit sa le invingem, deoarece trebuie sa va spun ca nu a fost foarte usor.Am pornit la drum intr-o lume in care foarte putini ne dadeau crezare dar iata ca pana la urma am reusit lucru care nu poate decat sa ne bucure.

rep: Doriţi să transmiteţi un mesaj pentru publicul oltean iubitor de muzică populară?
Florina BALAESCU: As vrea in primul rand sa le multumesc celor care iubesc cantecul popular si m-as bucura daca ar fi din ce in ce mai multi , pentru ca datorita celor care iubesc folclorul putem fi siguri, pe mai departe , de identitatea poporului nostru. Mesajul meu pentru cei care indragesc cantecul popular este urmatorul sa il iubeasca in continuare pentru ca pana la urma el este cel care ne este aproape si la bucurie si la tristete,el ne alina sufletul.

RECLAMĂ
Articolul precedentExclusiv TVF OLTENIA: Ion Racareanu desemnat Primarul de comuna al Anului 2012
Articolul următor„DULCE-I GRAIUL DE FOLCLOR”, lider de audienţă aseara