Acasă Interviuri Interviu cu interpreta de muzică populară MARIA LOGA.

Interviu cu interpreta de muzică populară MARIA LOGA.

2274
0

Maria Loga este, fără discuţie, una dintre cele mai importante voci ale Gorjului. Faima ei a depăşit demult graniţele judeţului şi nu numai..

Reporter:De cîţi ani “slujiţi” cîntecul popular?
Maria LOGA: IN SEPT 2009 AM ANIVERSAT LA CASA DE CULTURA DIN TG-JIU ALATURI DE 30 DE COLEGI DE CINTEC DIN TARA SI DE COLEGII MEI DIN ,,ANS DOINA GJ ,, 30 DE ANI DE CINTEC. ACUM, IN 2012 SUNT 33 DE ANI DE CIND SLUJESC CINTECUL, CARE MI-E ATIT DE DRAG!

RECLAMĂ

Rep: Cate albume aţi reuşit să imprimaţi până acum si care sunt acestea?
Maria LOGA: AM IMPRIMAT 12 ALBUME IMPREUNA CU REGRETATUL MARE DIRIJOR MARIN GHIOCEL SI 2 ALBUME CU AUREL BLONDEA. AM IMPRIMARI LA RADIO BUC ALATURI DE REGRETATUL PARASCHIV OPREA

Rep.: Care este cîntecul care v-a consacrat?
Maria LOGA: SUNT MAI MULTE CANTECELE CARE IN TIMP M-AU FACUT CUNOSCUTA MARELUI PUBLIC
IN PADURE LA PESTEANA
MAMA MEA BUNA SI SFINTA
HAULESC GORJENCELE
AM IUBIT CU-ADEVARAT
VINE IARA TOAMNA RECE
DE LA IVANOIU-N SUS
SUNT MAI MULTE CARE AU CAPTAT IN TIMP ATENTIA PUBLICULUI

Rep.: Aţi făcut vreun compromis pentru a ajunge ceea ce sînteţi acum?
Maria LOGA: COMPROMIS??!! EU AM PORNIT DE UNA SINGURA IN ACEASTA LUME A CINTECULUI. NU AM AVUT SPRIJINUL PARINTILOR , AL FAMILIEI. NU AM AVUT UN SOT POTENT FINANCIAR. NU A STAT IN SPATELE MEU, IN UMBRA, NICI UN ,,IUBIT”, NU AM FORTAT NICI O USA FARA SA FIU INVITATA, MI-AM ASTEPTAT TIMPUL SI LOCUL SI A VENIT CU AJUTORUL LUI D-ZEU SI AL PUBLICULUI CARE M-A IUBIT!

Rep.: Considerati ca o data cu perfectionarea, cu modelarea personalitatii si implicit depasirea conditiei isi face simtita prezenta si succesul?
Maria LOGA: ERA, ATUNCI, LA INCEPUT DOAR TVR RADIO-BUCURESTI SI ELECTRECORD. NU PLATEAM BANI SA APAREM LA TV SAU SA IMPRIMAMAM IN RADIO. ERAM INVITATI DACA CONFIRMAM IN FATA UNOR JURII CU SPECIALISTI IN CONCURSURI DE GEN CA AVEM TALENT SI REUSEAM SA LUAM PREMII.
PE MINE M-A IUBIT PUBLICUL DE LA BUN INCEPUT, CIND AM PASIT IN ACEASTA LUME. DACA SUNT CEEA CE SUNT ACUM, SUNT DATORITA OAMENILOR CE MI-AU CUMPARAT CASETELE, CD-URILE, OAMENI CARE MI-AU ASCULTAT CU DRAG CINTECELE, OAMENI CARE M-AU INVITAT IN CEI 33 DE ANI IN CURTILE SI CASELE LOR SA IAU PARTE LA CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE DIN VIATA LOR BOTEZURI, NUNTI..
EI SI DRAGOSTEA LOR M-AU MENTINUT IN ACEASTA LUME 33 DE ANI SI LE MULTUMESC DIN SUFLET!!

Rep.: Se mai simt copiii atraşi de muzica populară? Mai sînt interesaţi tinerii să se indrepte catre acest gen de muzică?
Maria LOGA: CU BUCURIE CONSTAT CA SUNT TINERI, CHIAR COPII AS PUTEA SPUNE, CARE SUNT FOARTE FOARTE TALENTATI SI CARE IUBESC MUZICA POPULARA. MARIA BEATRICE BANDOIU, ROXANA CROITORU, EMILIA DOROBANTU, VALENTIN SANFIRA, ALEXANDRU BRADATEAN ,ANGELICA FLUTUR SUNT FOARTE MULTI
O GENERATIE EXTRAORDINARA DE TINERI FOARTE TALENTATI, CARE AU CISTIGAT NUMEROASE PREMII IN FESTIVALURI CONCURS!! CINSTE LOR!!

Rep.: Duce România lipsă de interpreţi de muzică populară?
Maria LOGA: LIPSA DE INTERPRETI??? NU… BA DIMPOTRIVA, SUNT CA IENICERII SI SPAHII, CATA FRUNZA SI IARBA!! AVEA REGRETATUL, MARELE ARTIST ION DOLANESCU O VORBA,, MULTE PASARI CANTA IN CODRU DAR DOAR PRIVIGHETOAREA ARE TRILURI”! SUNT FOARTE MULTI DAR, DIN PACATE, NU TOTI AU CHEMARE PENTRU SCENA. MAI SUNT SI OAMENI CARE IMBRACA COSTUMUL POPULAR, PLATESC CU BANI GREI IMPRIMARI ,STUDIOU ,APARITIE DE CD-URI SI APARITII LA TV DAR, DIN PACATE ,ACOLO RAMIN!! CU BANII DATI IN VANT!!

Rep.: Ce alte preocupări aveţi, în afara muzicii?
Maria LOGA: IN AFARA SCENEI SUNT UN OM OBISNUIT, CU PREOCUPARI NORMALE CA ORICARE DINTE NOI. SUNT MAMA, BUNICA, GOSPODINA, IUBESC PLANTELE, FLORILE, MA OCUP DE GRADINARIT, AM UN SOLAR FOARTE FRUMOS CARE IMI ADUCE MULTE SATISFACTII, CITESC, MAI CREEZ CAND MA FULGERA CATE UN GAND.
SI CEA MAI MARE PARTE A TIMPULUI E PENTRU CEI 5 NEPOTEI, DE CARE SUNT TARE MANDRA SI II IUBESC CA PE LUMINA OCHILOR!

Rep.: Ce proiecte aveţi pentru noul an?
Maria LOGA: PROIECTE?? AM 2 CD IN LUCRU: UNUL E APROAPE GATA ,URMEAZA CEL DE-AL DOILEA!!

Rep.: Doriţi să transmiteţi un mesaj pentru publicul oltean iubitor de muzica populara?
Maria LOGA: PENTRU CA SE APROPIE SARBATORILE DE IARNA , VREAU SA LE UREZ TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI SI CELOR CE MA IUBESC SI CELOR CE NU MA IUBESC SA AIBA PARTE DE SARBATORI LINISTITE, DE SANATATE SI DE BUCURII LINGA FAMIILIILE LOR ,ANUL CE VINE SA NE ADUCA TUTUROR O VIATA MAI BUNA, SANATATE SI NUMAI IMPLINIRI!
SA VA TRAIASCA TOTI CEI DRAGI SI NU UITATI SA VA BUCURATI DE VIATA, E NUMAI UNA SI E DAR DE LA DUMNEZEU!! SA AUZIM NUMAI DE BINE!!

RECLAMĂ
Articolul precedentCLASAMENTUL condamnărilor în fotbal. Etapa a II-a: Giovani Becali: 8 ani! Victor Becali: 7 ani! Borcea: 7 ani! Copos: 5 ani! Popescu, Neţoiu şi Pădureanu: 3 ani! Sechestre pe bunurile acuzaţilor!
Articolul următorIncredibil! Unul dintre cei mai cunoscuti regizori din Braila a ajuns cersetor in Piata Romana!