Acasă Stiri CLASAMENTUL condamnărilor în fotbal. Etapa a II-a: Giovani Becali: 8 ani! Victor...

CLASAMENTUL condamnărilor în fotbal. Etapa a II-a: Giovani Becali: 8 ani! Victor Becali: 7 ani! Borcea: 7 ani! Copos: 5 ani! Popescu, Neţoiu şi Pădureanu: 3 ani! Sechestre pe bunurile acuzaţilor!

820
0

Greii din fotbal au primit condamnări dure în dosarul „Transferurilor”, după ce procurorii au făcut recurs la decizia de achitare dată de către magistrații Tribunalului București. Instanţa a decis condamnări pentru: Ioan Giovani Becali (opt ani), Victor Becali (şapte ani), Cristi Borcea (şapte ani), George Copos (cinci ani), Mihai Stoica (patru ani), Gigi Neţoiu (trei ani cu suspendare), Gică Popescu (trei ani cu suspendare) şi Jean Pădureanu (trei ani cu suspendare).

RECLAMĂ

UPDATE 16.42Curtea de Apel a decis să pună sechestru pe toate bunurile condamnaţilor.

UPDATE 16.38 Instanţa citeşte ce sume trebuie confiscate de la cei acuzaţi în acest dosar. De la Mihai Stoica – 550.000 de dolari, iar de la Borcea 593.000 de dolari

UPDATE ora 16.33 „Este o decizie nedreaptă. Este totul legal”, a fost prima reacţie al lui Jean Pădureanu, atunci când a aflat sentinţele.

UPDATE ora 16.32 Gheorghe Neţoiu a primit trei ani de închisoare cu supendare. El candidează pentru un loc de deputat al PP -DD în judeţul Dolj.

UPDATE ora 16.29 Fostul fotbalist Gică Popescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Dacă decizia va rămâne definitivă, el nu va putea candida în 2014 la şefia FRF, acolo unde rămăsese fără rival după ce Mircea Sandu a anunţat că se va retrage.

UPDATE ora 16.27 Impresarul Victor Becali a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare.

UPDATE ora 16.23 Ioan Giovani  Becali a primit opt ani de închisoare cu executare.Timp de şapte ani după executarea pedepselor el nu are voie să practice meseria de impresar.

UPDATE ora 16.21 Cristian Borcea, acţionar la Dinamo Bucureşti, a primit şapte ani de închisoare cu executare!

UPDATE ora 16.19 Preşedinte la FC Steaua, Mihai Stoica, a primit patru ani de închisoare cu executare.

Zornăie din nou cătușele în fotbal! Procurorii nu se lasă și îi vor la pușcărie pe Borcea și pe Becali!

UPDATE 16.17 Jean Pădureanu, patronul echipei Gloria Bistriţa, a primit trei ani închisoare cu suspendare.

UPDATE ora 16.15. Finanţatorul echipei Rapid Bucureşti, Gheorghe Copos, a primit cinci ani de închisoare cu executare.

UPDATE ora 15.45 Decizia va fi dată la ora 16.00, membrii completului de apel sunt judecători Viorica Costiniu şi Luchian Constantinescu. Decizia dată de acest compelt poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Pe 4 aprilie, judecătorii de la Tribunalul București au decis, la mai bine de trei ani de la deschiderea procesului, achitarea tuturor celor opt inculpați din „Dosarul Transferurilor”, și anume fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu.

Surse judiciare au declarat pentru EVZ că decizia tribunalului „este cel puţin stupidă”, având în vedere că sentinţa de achitare s-a dat în baza articolului 10, litera A, din Codul de Procedură Penală, ceea ce înseamnă că fapta nu există. „După trei ani de judecată, să ajungi la concluzia că fapta nu există este stupid! Avem comisii rogatorii care arată clar că valoarea reală a transferurilor de jucători a fost mai mare decât cea declarată în ţară. Este ridicol să susţii că pur şi simplu nu a existat faptă penală, în ciuda evidenţelor. Mai mult ca sigur, instanţele superioare, Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vor îndrepta sentinţa”, susţine sursa citată.

SURSA: EVZ.RO

RECLAMĂ
Articolul precedent„DULCE-I GRAIUL DE FOLCLOR”, lider de audienţă aseara
Articolul următorInterviu cu interpreta de muzică populară MARIA LOGA.