Acasă Life Style Înșelăciunea care face victime printre români: a obținut împrumuturi pe numele altei...

Înșelăciunea care face victime printre români: a obținut împrumuturi pe numele altei persoane după ce a descărcat aceste date de pe Facebook

154
0

Un hunedorean a fost reținut și este cercetat într-un dosar de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit oamenilor legii, individul a reușit să păcălească mai multe instituții nebancare pentru a-i acorda împrumuturi, folosind acte de identitate și fotografii ale altei persoane.

RECLAMĂ

Bărbatul din Hunedoara și-a însușit identitatea unei alte persoane, iar creditele de consum le-ar contractat online. De asemenea, banii au ajuns chiar în contul bărbatului care i-ar fi retras în numerar. 

„Polițiștii au stabilit că cel bănuit de comiterea faptelor ar fi contractat online credite de consum la mai multe instituții financiare nebancare, ce ar fi fost induse în eroare în urma acordării creditelor, prin folosirea de către bărbat a actului de identitate și fotografiilor altei persoane, pe numele căreia ar fi contractat creditele, sumele de bani, fiind virate în contul bărbatului, de unde acesta le-ar fi retras, în numerar. Polițiștii au stabilit că cel în cauză, pentru contractarea creditelor, ar fi transmis online acte de identitate și fotografii ale unei persoane, pe care le-ar fi descărcat de pe site-uri de socializare”, au anunțat reprezentanții IPJ Hunedoara. 

În încercarea de a confirma acuzațiile, autoritățile au efectuat două descinderi, în două comune din zona Hațeg, scrie pressalert.ro.

„În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri privind contractarea unor credite, dar și un telefon mobil, asupra căruia urmează a fi solicitată percheziția informatică”, conform IPJ Hunedoara. În urma dovezilor strânse, individul a fost reținut pentru 24 de ore.

SURSA:https://www.realitatea.net/stiri/actual/inselaciunea-care-face-victime-printre-romani-a-obtinut-imprumuturi-pe-numele-altei-persoane-dupa-ce-a-descarcat-aceste-date-de-pe-facebook_66869ccc9050530ec23799c5

RECLAMĂ
Articolul precedentDatele alegerilor prezidențiale și parlamentare au fost stabilite: PNL s-a impus în fața PSD. Când ies românii din nou la vot
Articolul următor„AM AVUT O GAURĂ MARE ÎN FAȚĂ!” DESFIGURATĂ ÎN ACCIDENT, A STAT ÎN COMĂ DOUĂ ZILE