Home Stiri FORUM EUROPEAN LA CRAIOVA

FORUM EUROPEAN LA CRAIOVA

955
0
loading...

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a organizat la începutul saptamânii un nou eveniment din cadrul campaniei de informare “Forum European”, eveniment ce s-a desfășurat in sala Albastra a universitatii din Craiova.

loading...

Dezbaterea s-a adresat in special studenţilor, profesorilor, dar și altor reprezentanți ai societății civile, interesați de temele economice europene. Moderatorii Dan Suciu, redactor-şef, la The Money Channel și Daniel Apostol, director executiv au abordat teme precum pactul de creştere şi stabilitate, oportunităţile şi riscurile aderării României la zona Euro sau bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020. O alta tema abordata a fost legata de oportunităţile pe care bugetul UE le prezintă pentru România.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României derulează o campanie nationala pe teme de guvernanţă economică în 12 oraşe din România, precum şi un concurs de eseuri adresat studenţilor şi masteranzilor la facultăţile cu profil economic sau de relaţii internaţionale.. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul Europe Direct Craiova și Universitatea din Craiova.

loading...