Acasă Interviuri Exclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară MIHAELA TONCEA.

Exclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară MIHAELA TONCEA.

1848
0

Reporter: De cîţi ani “slujiţi” cîntecul popular?
Mihaela Toncea: Sunt déjà peste 20 de ani de zile de cand am ales sa intru in slujba cantecului popular.

RECLAMĂ

Rep: Cate albume aţi reuşit să imprimaţi până acum si care sunt acestea?
Mihaela Toncea: Am imprimat doua albume iar cel de-al treilea este gata si urmeaza sa iese pe piata . Primul album este realizat impreuna cu finul meu Cristian Serban, alaturi de colegul meu la clape Cristian Stoian ,cu participarea renumitului saxofonist Marian Purcelan, album pe care l-am produs in 2007 si se intituleaza ,,Sa traiasca cine-asculta „, al doilea l-am produs in decembrie 2008 impreuna cu maestrul Aurel Blondea de la Ansamblul Profesionist Doina Gorjului si se numeste ,,Lume petrece cu mine”, iar cel la care am lucrat in ultima perioada este gata si sper sa iese pe piata cat mai curind, nu m-am hotarat inca la titlu.

Rep.: Care este cîntecul care v-a consacrat?
Mihaela Toncea: Am un cantec care a prins  la public sa zicem… se numeste ,,Azi iau gatul la cocos”, dar mai am si alte cateva tot la fel de placute publicului ascultator .

Rep.: Aţi făcut vreun compromis pentru a ajunge ceea ce sînteţi acum?
Mihaela Toncea: Nu, nu am facut niciun compromis si nici n-as face. Consider ca este mai bine sa te cunoasca omul dupa stilul de interpretare (voce ), decat prin alte mijloace ce nu au legatura cu muzica populara .
Rep.: Considerati ca o data cu perfectionarea, cu modelarea personalitatii si implicit depasirea conditiei isi face simtita prezenta si succesul?
Mihaela Toncea: As raspunde la aceasta intrebare putin mai ,,popular” sa zicem… succesul cred ca se castiga prin caracter si seriozitate, atat ca interpret ,cat si ca om, conteaza foarte mult sa fi serios acolo unde esti solicitat si sa-ti faci treaba bine. Nu poti fi perfect .

Rep.: Se mai simt copiii atraşi de muzica populară? Mai sînt interesaţi tinerii să se indrepte catre acest gen de muzică?
Mihaela Toncea: Eu consider ca tinerii iubesc muzica populara din ce in ce mai mult, dovada si faptul ca pe la petreceri (nunti) se canta din ce in ce mai putine manele si eu consider ca acesta este un lucru bun.

Rep.: Duce România lipsă de interpreţi de muzică populară?
Mihaela Toncea: Nu cred, sunt din ce in ce mai multi interpreti si ma bucura faptul ca sunt multi tineri care indragesc cantecul popular

Rep.: Ce proiecte aveţi pentru noul an?
Mihaela Toncea: Pentru noul an vreau sa scot noul album pe piata dar asta depinde de producator. De asemeni, imi doresc sanatate pentru mine, familia mea si pentru toata lumea.

Rep.: Doriţi să transmiteţi un mesaj pentru publicul oltean iubitor de muzică populară?
Mihaela Toncea: Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna si noul an doresc tuturor colegilor de cantec, publicului oltean care iubeste muzica populara si, nu in ultimul rand, voua echipa ,,Dulce-i graiul de folclor” sanatate, sarbatori fericite si traditionalul :La Multi Ani !

RECLAMĂ
Articolul precedentBatut sau doar obosit? Jean de la Craiova a coborat din avion cu un ochi vanat!
Articolul următorExclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară VIOLETA CONSTANTIN.