Acasă STIRI SPORTIVE Editorial formidabil al unui american despre Halep: „Simona e Audrey Hepburn pentru...

Editorial formidabil al unui american despre Halep: „Simona e Audrey Hepburn pentru tenisul feminin“

755
0

Fost oficial atât în Casa Albă, cât şi în Pentagon, Douglas MacKinnon, omul care a lucrat pentru Ronald Reagan şi George Bush, a scris un text impresionant despre noua campioană de la Wimbledon.

RECLAMĂ

Simona Halep (4 WTA) a câştigat cel mai prestigios turneu de tenis din lume şi se poate spune că acest succes i-a adus o faimă şi glorie şi mai mare comparativ cu triumful de la French Open 2018.

Chiar dacă finala cu Serena Williams (9 WTA) s-a jucat, sâmbătă, în continuare, prestaţia româncei de-a lungul celor două săptămâni petrecute la Londra e comentată şi admirată de oameni din toate domeniile. Într-un editorial pentru romania-insider.com şi tradus de Digi Sport, Douglas MacKinnon a scris un text formidabil despre constănţeanca de 27 de ani, admirând nu doar calitatea ei sportivă, ci şi caracterul ei.

Ce a scris Douglas MacKinnon?

În urmă cu aproximativ 5 ani, am văzut-o pe Simona Halep jucând pentru prima dată. Mai mult decât de imensul ei talent, am fost impresionat de modestia ei sinceră, bunătatea faţă de ceilalţi şi chiar de credinţa ei.

I-am spus soţiei mele: „În ceea ce priveşte talentul, eleganţa, bunătatea şi modestia, Simona Halep este Audrey Hepburn a tenisului”.

Fără să mă refer la cineva în mod special, din păcate, sportul profesionist de astăzi e dominat de atleţi care se gândesc numai la ei.

Câţi bani pot câştiga? Cât de faimoşi pot fi? Câţi fani pot strânge? Câte crize de nervi, declaraţii răutăcioase, expunându-se în celebrări egoiste trebuie să mai facă pentru a câştiga contracte cu cele mai mari companii sportive?

Din păcate, după cum am văzut din ce în ce mai des, acest timp de comportament este adesea răsplătit într-un mod foarte generos de companiile care caută propria celebritate şi propriul profit cu orice preţ.
E regretabil că genul acesta de sportivi sunt acum ceva obişnuit. Rareori, se produce o excepţie. O excepţie care ar trebui sărbătorită pentru valorile după care ea sau el trăieşte zilnic.

Simona Halep este o astfel de excepţie. Eleganţa, bunătatea, modestia şi credinţa ei sunt o gură de aer proaspăt în stadioanele adesea pline de oameni egoişti, genul acela care crede că totul e despre ei.
Am prieteni care s-au născut, au crescut şi au muncit în România şi am învăţat graţie lor destul de mult despre ţara asta de-a lungul anilor şi cred că este o bijuterile încă ascunsă, plină de oameni buni, muncitori şi cărora le pasă de alţii.

Simona Halep a scris istorie pentru oamenii şi ţara ei la Wimbledon şi toţi conaţionalii ei ar trebui să fie foarte mândri de această realizare incredibilă.

Pentru cei din afara României, ar trebui să ne oprim un pic pentru a ne da seama că am fost martori la ceva mult prea rar în aceste zile. O sportivă cu stil, graţie, eleganţă, modestie şi credinţă a urcat pe cea mai înaltă culme a sportului ei.

Simona Halep este un exemplu care trebuie preţuit pentru valorile pe care le aduce sportului şi vieţii. Succesul ei ne ridică şi pe noi toţi.

Sursa: Adevarul

RECLAMĂ
Articolul precedentVIDEO | Momentul în care un fulger loveşte un bloc din Salonic, în Grecia
Articolul următorRăspuns al mitropolitului Clujului la înmormântarea victimelor din Halkidiki: „De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama şi copilul să părăsească această lume?”