Acasă Stiri Răspuns al mitropolitului Clujului la înmormântarea victimelor din Halkidiki: „De ce Dumnezeu...

Răspuns al mitropolitului Clujului la înmormântarea victimelor din Halkidiki: „De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama şi copilul să părăsească această lume?”

488
0

Oana (38 de ani) şi Dragoş (6 ani), clujenii care au murit săptămâna trecută în urma furtunii din Halkidiki, au fost conduşi pe ultimul drum. La slujba emoţionantă de înmormântare oficiată de Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, au participat zeci de oameni îndureraţi de drama prin care trece familia.

RECLAMĂ

La slujba religioasă, care a avut loc marţi, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca au asistat zeci de persoane, familie, rude, prieteni, colegi de facultate şi de servici, dar şi clujeni care au aflat din presă de drama prin care au trecut.
„ÎPS Părinte Andrei a plecat de la două versete din Cartea Înţelepciunea lui Solomon, capitolul al 4-lea („Plăcuţi fiind lui Dumnezeu, Domnul i-a iubit şi, fiindcă trăiau printre păcătoşi, i-a mutat de pe pământ”), prin care a încercat să ofere un răspuns la întrebarea De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama, dar mai ales copilul să părăsească această lume? „Cuvintele noastre sunt sărace, dar cuvântul lui Dumnezeu, cuprins în Sfânta Scriptură, este bogat şi ne oferă răspunsuri la toate întrebările arzătoare ale omului” a conchis ierarhul”, relatează Făclia de Cluj.

Printre cele 100 de victime al frutunii din Halkidiki. se numără şi trei clujeni peste care s-a prăbuşit acoperişul unui restaurant. FOTO: EPA

SOŢUL S-A ÎNTORS DUMINICĂ ACASĂ

Românul care şi-a pierdut soţia şi copilul în furtuna din Grecia s-a întors, duminică noaptea, acasă, la Cluj-Napoca. Bărbatul de 41 de ani a fost dus direct la Urgenţe, apoi la Neurochirurgie. Medicii au stabilit următorul diagnostic: „traumatism cranio-cerebral minor grad 1. Escoriaţii regiunea frontală; traumatism coloană lombară; tasare vertebră L1; echimoză braţ drept. Plagă suturată antebraţ drept. Plagă suturată genunchi stâng. Multiple escoriaţii membre inferioare. Sindrom de hepatocitoliză. Pacientul este stabil şi conştient.” Bărbatul a fost transferat, dimineaţă, în jurul orei 6, la Neurochirugie pentru un consult de specialitate.
Medicii au decis externarea, iar bărbatul va urma tratamentul la domiciliu. El a beneficiat şi de consiliere psihologică.

Printre cele 100 de victime al frutunii din Halkidiki. se numără şi trei clujeni peste care s-a prăbuşit acoperişul unui restaurant. FOTO: EPA
DRAMA DIN HALKIDIKI

Reporterul Antena 3 Oana Iancu a reuşit să vorbească cu bărbatul din Cluj care şi-a pierdut fiul şi soţia în furtuna care a avut loc zilele trecute în Grecia.
„Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulţumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară a dat declaraţii şocante autorităţilor de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supravieţui.

Nu-şi aminteşte foarte mare lucru. A căzut acoperişul, sub greutatea celor trei copaci şi peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit ţipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el şi de soţie. A văzut-o pe soţie sub acoperiş, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.

Împreună cu ei erau naşii lor, iar naşul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiş. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, şi preţ de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghiţit foarte multă apă”, a spus Oana Iancu pentru Antena 3.

O ambulanţă l-a dus pe băiat la spital. Clujeanul a încercat să-şi salveze şi soţia, care era cu capul în jos, sub dărâmături. „A putut doar să pună mâna pe ea şi atât – autorităţile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era în viaţă la sosirea medicilor,” a mai povestit reporterul.

„Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanţă l-a luat şi pe el. A crezut că fiul său este în viaţă, dar nu s-a întâmplat aşa, din nefericire”, a mai spus Oana Iancu.

Sursa: Adevarul

RECLAMĂ
Articolul precedentEditorial formidabil al unui american despre Halep: „Simona e Audrey Hepburn pentru tenisul feminin“
Articolul următorPesta porcină confirmată în peste 10 localități din Dolj