Acasă STIRI SPORTIVE Edi Iordănescu, încrezător după 5-0 cu Moldova: „Fotbalul românesc are viitor! Am...

Edi Iordănescu, încrezător după 5-0 cu Moldova: „Fotbalul românesc are viitor! Am debutat 9 jucători”

271
0

Edi Iordănescu, selecționerul României, e optimist că poate califica România la Campionatul European după victoria în fața Moldovei.

RECLAMĂ

România a făcut spectacol la Chișinău, în ultimul test înainte de debutul în preliminariile Campionatului European din 2024.

Edi Iordănescu, obiectiv îndeplinit după amicalele cu Slovenia și Republica Moldova: „Primim semnale de la niște jucători”

Selecționerul României s-a arătat mulțumit la finalul partidei cu Republica Moldova„Suntem la cald și nu vreau să fac prea multe aprecieri și nicio analiză publică. Mă aventurez totuși la câteva aprecieri și câteva concluzii.

Cred că a fost e acțiune reușită din foarte multe puncte de vedere. Ne-au lipsit mulți jucători și închidem anul cu o victorie”.

Edi Iordănescu a trimis pe teren în premieră mai mulți jucători„Debutăm 9 jucători foarte tineri și cred că e cea mai tânără națională din istorie”.

Denis Drăguș, Olimpiu Moruțan, Gabriel Paraschiv și Adrian Rus au reușit primele goluri pentru echipa națională a României, însă Edi Iordănescu a fost mulțumit și de evoluția altor jucători: „Primim niște semnale de la jucători care pot intra cu putere în circuitul naționalei. Cred că sunt multe aspecte pozitive”.

Edi Iordănescu, mesaj clar pentru jucătorii săi: „Ce s-a întâmplat acum îi obligă foarte tare să se întoarcă la cluburi și să lupte”

Edi Iordănescu vrea să ridice ștacheta și îi avertizează pe jucătorii săi: „Îmi pare rău că Popa nu a jucat. Îi va veni și lui rândul. Mesajul e că ce s-a întâmplat acum îi obligă foarte tare să se întoarcă la cluburi și să lupte. Trebuie să construim o echipă cu spirit, care să meargă la European”.

Selecționerul e de părere că „tricolorii” au obținut maximum posibil ținând cont de problemele mari de lot pe care le-a avut: „Am avut alt tonus. Slovenia a arătat lucruri foarte bune și nu a fost ușor cu o garnitură improvizată. Am avut 3 reprize foarte bune. 

Jocul colectiv a fost bun și sunt jucători care pot lărgi grupul nostru cu care am obișnuit. Avem 3 jucători care acum 6 luni erau în liga a doua. Eu spun că fotbalul românesc are viitor. Trebuie să avem grijă cum lucrăm cu ei”. 

Edi Iordănescu e sigur pe el: „O să continui linia pe care am început-o în februarie”

România are mai bine trei luni până la debutul în noua campanie, dar Edi Iordănescu e mai motivat ca oricând: „O să continui linia pe care am început-o din februarie. O să merg la ei, o să ținem legătura, urmărim competiția internă. Sunt jucători importanți Chiricheș, Niță, care nu au mai fost la națională.Aș vrea să transmit unitate pentru toți suporterii, mai ales că urmează 1 decembrie și să sper deschidem drumul către un cadou mult mai mare: Campionatul European”, a mai spus Edi Iordănescu.

sursa” https://www.fanatik.ro/edi-iordanescu-increzator-dupa-5-0-cu-moldova-fotbalul-romanesc-are-viitor-am-debutat-9-jucatori-20237748#fortunanationala

RECLAMĂ
Articolul precedentFiul lui Laurenţiu Reghecampf, mesaj dur după divorțul oficial dintre părinții săi: „Cei ce și-au distrus și furat familia…”
Articolul următorUn bărbat a vrut să facă o poză cu polițistul Lupu’ de la rutieră, în Râșnov, dar a ajuns să regrete amarnic