Acasă STIRI SPORTIVE De ieri numele Nicolae Stanciu este pe buzele tuturor, dar putini stiu...

De ieri numele Nicolae Stanciu este pe buzele tuturor, dar putini stiu cine este, de fapt, capitanul nationalei. Ce activitate (ciudata pentru un fotbalist) ii place sa faca in timpul liber

255
0
Nicolae Stanciu celebrates scoring the opening goal during the UEFA EURO 2024 qualifying round group I match between Romania and Belarus at Arena Nationala on March 28, 2023 in Bucharest, Romania. Romania v Belarus: Group I - UEFA EURO 2024 Qualifying Round, Bucharest - 28 Mar 2023,Image: 766586771, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mai este puțin până când va începe Campionatul European de fotbal din Germania. România este calificată după 8 ani la un turneu final. Naționala va juca într-o grupă cu Ucraina, Belgia și Slovacia. Site-ul redacția.ro vă prezintă poveștilor fotbaliștilor care au dus naționala din nou la un turneu final. Astăzi, vă oferim detalii inedite și neștiute din viața lui Nicolae Stanciu, căpitanul României.

RECLAMĂ

Cum a început totul Nicolae Stanciu a început să joace fotbal la clubul local Unirea Alba Iulia. A debutat la echipa de seniori în 2010, la doar 17 ani. În 2011, Stanciu a fost transferat la FC Vaslui. A avut ocazia să joace în Liga I, unde și-a demonstrat abilitățile și potențialul, atrăgând atenția marilor cluburi din România.

În 2013, Nicolae Stanciu a fost transferat la Steaua București, unul dintre cele mai titrate cluburi din România. Aici, a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători, contribuind la succesul echipei în campionatul intern și în competițiile europene. A câștigat două titluri de campion al României (2013-2014, 2014-2015) și Cupa României (2014-2015). Este la al doilea Euro din carieră În 2016, Stanciu a făcut pasul către fotbalul internațional, fiind transferat la clubul belgian Anderlecht pentru o sumă record pentru fotbalul românesc la acea vreme (aproximativ 10 milioane de euro). Aici, a câștigat campionatul belgian în sezonul 2016-2017.

În 2018, Stanciu s-a transferat la Sparta Praga în Cehia, unde a continuat să impresioneze prin performanțele sale. În 2019, a semnat cu Al-Ahli în Arabia Saudită, făcând astfel un pas către fotbalul din Orientul Mijlociu.

În 2020, Nicolae Stanciu s-a întors în Cehia, la rivala Slavia Praga, unde și-a consolidat reputația de jucător-cheie și a câștigat mai multe trofee, inclusiv titluri de campion al Cehiei. Stanciu a debutat la echipa națională de seniori în 2016 și a devenit rapid un component de bază al echipei. A participat la Campionatul European din 2016 și a fost implicat în campaniile de calificare pentru competițiile internaționale. A marcat goluri importante și a oferit pase decisive, contribuind semnificativ la performanțele echipei naționale. Îi place să pescuiască Nicolae Stanciu este pasionat de pescuit. În timpul liber, îi place să meargă la pescuit, considerând această activitate ca o modalitate de relaxare și deconectare de la stresul competițiilor. Stanciu este căsătorit cu Andreea Beldean, iar cei doi formează un cuplu de mulți ani. Sunt foarte discreți în privința vieții lor private și rareori fac declarații publice despre relația lor. Este cunoscut pentru credința sa profundă și deseori postează pe rețelele de socializare citate biblice sau mesaje legate de credință. A declarat că religia joacă un rol important în viața sa și îl ajută să rămână echilibrat și concentrat. L-a avut idol pe Ronaldinho Datorită viziunii sale de joc și a abilităților tehnice, colegii și fanii l-au supranumit „Magicianul”. În copilărie, Stanciu îl idolatriza pe Ronaldinho. Într-un interviu, a povestit că unul dintre cele mai memorabile momente ale carierei sale a fost întâlnirea cu Ronaldinho în persoană, o experiență pe care o descrie ca fiind „de neuitat”. Are câteva superstiții și ritualuri înainte de meciuri, cum ar fi purtarea unui anumit tip de ghete și ascultarea aceleași melodii pentru a se motiva și a se concentra. A declarat în mai multe interviuri că a fost influențat de mari fotbaliști precum Zinedine Zidane și Andres Iniesta, încercând să învețe și să își îmbunătățească jocul prin studierea stilului lor. Stanciu investește în dezvoltarea sa personală, lucrând cu antrenori personali pentru a-și îmbunătăți atât performanța fizică, cât și mentală pe teren. România va începe Campionatul European de fotbal luni, 17 iunie, cu Ucraina. Următorul meci va fi pe 22 iuni, cu Belgia, iar ultima partidă din grupă va fi cu Slovacia pe 26 iunie.

sursa:https://redactia.ro/povestea-lui-nicolae-stanciu-capitanul-care-a-dus-romania-din-nou-la-euro-detalii-nestiute-din-viata-fotbalistului-326230?utm_source=Facebook&utm_medium=bzi&utm_campaign=bzi&utm_term=articolbzi&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0Z8WMXCI45WaYSEPfChG3eVmDAmaOU1007kMcVFi1itDmPo0zWhp6SPv8_aem_AhmDfeAzSk1RxA6pdqPJSQ

RECLAMĂ
Articolul precedentCine este Tudor Gheorghe. „Eu am rămas singur. Am rămas fără tată. El a plecat, l-au săltat. Fusese condamnat 22 de ani. N-a fost uşor, mai ales că mai aveam încă două surori.”
Articolul următorActrița din „Salvați de clopoțel” și „Beverly Hills” a ajuns o umbră. Pe vremuri era îndrăgită de toți adolescenții