Acasă STIRI SPORTIVE Cum arată primul 11 pentru o singură echipă a Craiovei după Universitatea...

Cum arată primul 11 pentru o singură echipă a Craiovei după Universitatea – FCU 1-1: i-ar face față FCSB, Rapid sau CFR Cluj?

347
0

Cu Universitatea și FCU Craiova balansând fiecare în Superliga departe de obiectivele investițiilor și patronilor, gândul unei singure echipe în Bănie a devenit deja un subiect tot mai discutat în fotbalul românesc. Se pare că în culise acest scenariu chiar are premise de reușită, în vreme ce pozițiile publice ale patronului Adrian Mititelu sunt destul de schimbătoare pe subiect. Aseară, în duelul direct din sezonul regular, cu Universitatea gazdă, s-a încheiat 1-1. Cum ar arăta primul 11 pentru o singură echipă a Craiovei, reunind cei mai în formă fotbaliști din acest sezon? ProSport răspunde la această întrebare într-o analiză cu concluzii spectaculoase!

RECLAMĂ

O singură echipă a Craiovei: 7 de la Universitatea, 4 de la CSU!

În urma evoluțiilor din Universitatea – FCU 1-1, am analizat rating-ul oferit de sofascore.com pentru evoluțiile tuturor jucătorilor de la aceste două formații în actualul sezon pentru a configura, pe un sistem 4-3-3, primul 11 ideal spre o singură echipă la Craiova. Interesant este faptul că, alegând pentru fiecare post pe baza randamentului fotbaliștilor, avem o formație de start ipotetică ce propune un oarecare echilibru între lotul actual al formației lui Mihai Rotaru și cel al clubului condus de Adrian Mititelu!

Ar fi 4 jucători de la FCU, echipă care se află în partea a doua clasamentului la zi din Superliga, cu obiectivul de a prinde play-off-ul, și 7 jucători de la Universitatea, club poziționat mai bine în ierarhia curentă și care are ca obiectiv titlul de campioană. Dar iată cum s-ar configura echipa de start, cu rating-ul fiecărui nume până la acest moment:L. Popescu (7.0) – Vlădoiu (7.0) – Lacroix (6.8), R. Silva (7.1), Bancu (7.5) –  Screciu (7.0), Bauza (7.5), Vl. Achim (7) – Mitriță (7.4), Chițu (7.5), Ivan (7.0)

Pentru a acoperi cei mai în formă jucători, Vladimir Screciu a fost utilizat ca mijlocaș la închidere, în vreme ce Andrei Ivan a fost trecut în banda dreaptă a ofensivei, poate nu pe posturile unde evoluează cel mai des la cluburile lor acum, dar în roluri care nu le-au fost sau nu le sunt străine.

Echipa de start de 12 milioane de euro

Raportând acest prim 11 la cotele de piață oferite de transfermarkt.com, iată cum ar arăta topul celor mai bine cotați jucători din formația noastră în milioane de euro, pentru un total de fix 12 milioane euro:

 • 2,5 – Mitriță, Ivan
 • 1,4 – Screciu
 • 1,3 – Bancu
 • 0,9 – Bauza, L. Popescu
 • 0,7 – R. Silva
 • 0,6 – Vlădoiu
 • 0,5 – Lacroix, Chițu
 • 0,2 – Vl. Achim

Interesant este că un prim 11 al celor mai bine cotați jucători din combinarea celor două loturi e diferit față de cel al randamentului din acest sezon! Semn că în lotul ambelor cluburi se află momentan fotbaliști care produc sub potențialul sau valoarea lor de piață estimată. În echipa celor mai bine cotați ar putea să intre Markovici (1,2 milioane euro), Baiaram, Kurtic ori Koljic (0,8), dar și Baeten (0,8) sau Bahassa, R. Negru, Asamoah (0,7).

Cum ar arăta cursa cu FCSB, CFR Cluj și Rapid?

Ar putea FCSB, Rapid sau CFR Cluj, echipele de la vârful clasamentului acum în Superliga, să se dueleze cu o singură echipă a Craiovei sau ar fi chiar și așa o misiune ușoară pentru acestea? La această întrebare, doar suporterii pot răspunde, câtă vreme atât de mulți factori ar putea influența verdictul. Cu toate astea, utilizând același rating al fotbaliștilor de la startul sezonului până azi, să punem față în față cu primul 11 pentru o singură echipă a Craiovei și primul 11 ideal din punct de vedere al randamentului pentru FCSB, Rapid și CFR Cluj:

FCSB (4-3-3)

 • Târnovanu (7.0) – Crețu (7.2), Ngezana (7.2), Chiricheș (6.8), Pantea (6.8) – Șut (7.3), Al. Băluță (6.8), Olaru (7.8) – O. Popescu (7.1), Rotariu (7.1), Fl. Coman (7.5)

CFR CLUJ (4-3-3)

 • R. Sava (7.4) – Mogoș (7.1), Țîru (7.1), Ajeti (7,1), Camora (7.0) – Muhar (7,3), L. Mihai (7.1), Tachtsidis (7.3) – Deac (7.2), Bîrligea (7.1), Otele (7.2)

RAPID (4-3-3)

 • Moldovan (7.0) – Onea (6.9), P. Iacob (7.1), Săpunaru (6.9), Borza (7.0) – Al. Albu (6.9), Al. Ioniță (6.0), Oaidă (6.9) – Bamgboye (7.1), Rrahmani (7.6), Petrila (7.6)
 • sursa:https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/cum-arata-primul-11-pentru-o-singura-echipa-a-craiovei-dupa-universitatea-fcu-1-1-i-ar-face-fata-fcsb-rapid-sau-cfr-cluj-special-19769275

RECLAMĂ
Articolul precedentGabi Balint a folosit un singur cuvânt pentru a-i distruge pe jucătorii lui Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova: „Catastrofe!”. Pe cine a luat în vizor după derby-ul cu FC U
Articolul următorAdrian Mititelu urlă în microfoane de furie din cauza lui Mihai Rotaru și a unui banner obscen pus de galeria Universității Craiova! „Niște nenorociți îmi înjură familia în halul ăsta!”. Ce scria în mesajul care l-a făcut să explodeze