Home Life Style Cum a ajuns un băiețel să fie suspect de leucemie din cauza...

Cum a ajuns un băiețel să fie suspect de leucemie din cauza laptelui de vacă. Ce au descoperit specialiștii

133
0
loading...

Caz șocant cu un băiețel de doi ani! Copilul era suspectat de leucemie, asta pentru că avea hemoglobina destul de redusă, însă “vinovatul” era laptele de vacă. Încă de la vârsta de un an, micuțul consuma lapte de două ori mai mult decât doza recomandată. Iată ce au descoperit medicii!

loading...

O mamă a mers cu băiețelul ei în vârstă de doi ani la medic deoarece era palid, iar doctorul s-a temut că băiețelul ar putea suferi de leucemie, însă “vinovatul” era laptele de vacă, asta pentru că micuțul îl consuma în cantități destul de mari.

Un băiețel de doi ani era suspect de leucemie

Băiețelului în vârstă de doi ani i s-au făcut analize, iar în testele de sânge au arătat că cel mic suferea de o deficiența majoră de fier, asta pentru că nivelul său de hemoglobină era între 4,5 și 5, 6, în iar în mod normal pentru un copil de doi ani trebuie să fie între 10, 9 și 15.

Anemia micuțului era destul de gravă, iar băiețelul a dezvoltat un murmur cardiac. Părinții lui Johnny au fost șocați atunci când au aflat că băiețelul lor ar putea avea cancer de sânge, însă micuțul se simțea rău din cauza laptelui de vaca.

Ce au descoperit specialiștii

Micuțul a primit prima sa transfuzie de fier imediat, iar peste o săptămână părinții au mers din nou cu el la medic. După ce a împlinit vârsta de un an, băiețelul consuma până la 1 litru de lapte pe zi, iar doza recomandată pentru vârsta lui era de doar jumate de litru, asta deoarece calciul poate suprima absorția fierului, iar consumul excesiv poate duce la o deficiență acută.

Cel mic era tot timpul morocănos, obosit și făcea mereu crize. După o lună și jumătate de tratament, băiețelul a scăpat de anemie, dar și de murmurul cardiac, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit.

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/cum-a-ajuns-un-baietel-sa-fie-suspect-de-leucemie-din-cauza-laptelui-de-vaca-ce-au-descoperit-specialistii-294136.html

loading...