Acasă Stiri Verdict neașteptat în procesul monștrilor care au îngrozit România / Unul dintre...

Verdict neașteptat în procesul monștrilor care au îngrozit România / Unul dintre infractori a fost trimis la bibliotecă

330
0

Sancționat cu o amendă penală pentru favorizarea infractorului în dosarul care a șocat întreaga țară, un brăilean condamnat pentru sex cu un minor a fost trimis la muncă la bibliotecă, unde e puzderie de minori.Inițial, brăileanul Corin Mămăligeau a fost acuzat că, împreună cu un amic, a răpit o fetiță de 10 ani și a violat-o până la leșin. A fost arestat și trimis în judecată, însă instanța a descoperit că nu el era autorul, ci altcineva. A fost eliberat, iar în primă instanță a fost achitat: „Achită pe inculpatul Mămăligeanu Corin, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului prev. de art. 269 alin 1 Cod penal, întrucât există o cauză de neimputabilitate, respectiv constrângerea fizică.. Constată că inculpatul Mămăligeanu Corin a fost reţinut şi arestat preventiv în perioada 26.11.2019-16.01.2020”.

RECLAMĂ

Hotărârea a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Galați, unde, când au realizat că au ținut în pușcărie un om nevinovat, judecătorii au decis să-i dea măcar o amendă penală modică, de 1.270 lei, considerând că acesta va putea achita sancțiunea și, totodată, nu va avea motiv să ceară despăgubiri pentru perioada în care a stat în pușcărie pentru o faptă pe care nu a comis-o. „Condamnă pe inculpatul Mămăligeanu Corin la o pedeapsă de 1.800 lei amendă penală (reprezentând 180 de zile-amendă a 10 lei fiecare), pentru săvârșirea infracțiunii de „favorizarea făptuitorului”. Înlătură din pedeapsa aplicată inculpatului Mămăligeanu Corin durata reținerii și arestului preventiv, de la data de 26.11.2019 până la data de 16.01.2020, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa amenzii în cuantum de 1.270 lei (reprezentând 127 de zile-amendă a 10 lei fiecare). Obligă pe inculpatul Mămăligeanu Corin să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Pune în vedere inculpatului că în cazul neexecutării, în tot sau în parte, cu rea credință, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare”, a decis Curtea de Apel Galați.

Numai că individul n-a făcut rost de 1.270 de lei, așa că autoritățile au cerut ca acesta să presteze muncă în folosul comunității. Și nu oriunde, ci la bibliotecă. Locul ideal pentru a întâlni elevi, în condițiile în care Mămăligeanu are o condamnare cu suspendare pentru sex cu un minor.
„Admite sesizarea Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Brăila privind înlocuirea amenzii penale pentru condamnatul Mămăligeanu Corin. Dispune înlocuirea pedepsei rezultante a amenzii penale în cuantum de 1270 lei (127 zile-amendă x10 lei/zi-amendă) aplicată condamnatului Mămăligeanu Corin prin sentința penală nr. 1104/2021 a Judecătoriei Brăila definitivă prin decizia penală nr.358/07.03.2022 a Curții de Apel Galați, cu muncă neremunerată în folosul comunității pentru o durată de 127 zile. Munca în folosul comunității se va executa în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate: Biblioteca Judeţeană Panait Istrati sau Consiliul Local Brăila – Serviciul de utilitate publică, Seroplant Brăila”, au hotărât magistrații.

În dosarul în care a fost acuzat că a făcut sex cu o persoană minoră, Mămăligeanu a primit o pedeapsă cu suspendare, pentru că fapta n-a fost atât de gravă, în opinia judecătorilor. „Condamnă pe inculpatul Mămăligeanu Corin la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea în formă continuată a infracțiunii de act sexual cu un minor (în perioada februarie 2018-aprilie 2018). Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braila, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulate de serviciul de probatiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Consiliul Local Municipal Brăila – Serviciul de utilitate publică, administrare şi gospodărire locală Brăila pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, au hotărât judecătorii.

Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu (foto sus) au fost arestaţi la finele anului 2019, după ce au fost acuzați că au violat o fetiţă de zece ani pe care o răpiseră de pe o stradă din Brăila. După trei luni, aceștia au fost eliberați, la cererea procurorilor, moment în care reporterii SPYNEWS au cerut explicații Parchetului Brăila. La momentul respectiv, procurorii au susținut, negru pe alb, că Mămăligeanu și Drăgan au răpit și au violat fetița de zece ani, dar că nu mai exista interesul de a-i ține pe inculpați în arest, deoarece în dosar au mai apărut și alți complici.
Decizie extrem de bizară, în condițiile în care apariția unor noi inculpați demonstra că fapta era mai gravă, fiind vorba despre viol în grup. Cu toate că procurorii au susținut, într-un interviu acordat în exclusivitate reporterilor SPYNEWS, la scurt timp după eliberarea suspecților, că nu poate fi vorba despre o eroare judiciară, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Astfel, după ce procurorii au mințit, cu seninătate, atât în declarațiile oferite reporterilor SPYNEWS, cât și în documentele oficiale, că cei doi ar fi, fără echivoc, autorii violului, în dosarul ajuns pe masa judecătorilor s-a menționat că nu Mămăligeanu și Drăgan erau autorii faptei, ci un anume Laurențiu Tudori. Conform portalului instanțelor de judecată, Mămăligeanu și Drăgan sunt judecați, în stare de libertate, pentru favorizarea infractorului, fapt ce demonstrează, fără dubii, că procurorii și judecătorii i-au ținut pe aceștia închiși trei luni, deși nu ei erau autorii violului.

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/verdict-neasteptat-in-procesul-monstrilor-care-au-ingrozit-romania-unul-dintre-infractori-a-fost-trimis-la-biblioteca-294179.html

RECLAMĂ
Articolul precedentCum a ajuns un băiețel să fie suspect de leucemie din cauza laptelui de vacă. Ce au descoperit specialiștii
Articolul următorUn tânăr a fost împușcat de polițiști în casă, după ce și-a înjunghiat ambii părinți, la Protopopești, în Vaslui