Acasă Stiri Crimă înfiorătoare la Piatra Neamț! Noi detalii în cazul bătrânului care și-a...

Crimă înfiorătoare la Piatra Neamț! Noi detalii în cazul bătrânului care și-a ucis fiul cu sânge rece și i-a aruncat trupul, pe bucăți, în apele Siretului

378
0

Apar noi detalii în cazul crimei sângeroase de la Piatra Neamț, care a îngrozit întreaga țată. Un bătrân de 73 de ani este judecat acum, după ce și-a omorât fiul, cu sânge rece. O parte din trupul neînsuflețit, făcut bucăți de către bătrân, a fost descoperit de un pescar, în Siret.

RECLAMĂ
  • Crimă terifiantă la Piatra Neamț!
  • Un bătrân de 73 de ani este judecat după ce și-a ucis fiul.
  • Ce au descoperit anchetatorii.

Vasile Croitoru are de 73 de ani și este din localitatea Cotu Vameş, județul Piatra Neamț. În urmă cu două luni, acesta și-a omorât fiul într-un mod de o brutalitate ieșită din comun. Trupul neînsuflețit a fost ulterior tăiat în bucăți și aruncat în siret, bătrânul încercând astfel să scape basma curată. Nu a reușit, întrucât brațul victimei a fost găsit de un pescar, care a anunțat imediat autoritățile.

Motivul pentru care bătrânul și-a ucis fiul

Starea din familia celor doi era, în permanență, una tensionată și conflictuală. Atât tatăl, cât și fiul ar fi avut apucături violente, generate în special de consumul de băuturi alcoolice. Chiar și aceasta ar fi avut antecedente penale.

În Instanță, bătrânul și-a justificat crima prin faptul că a încasat nenumărate bătăi chiar de la cel căruia el îi dăduse viață. Așa se face că în data de 5 august, ultima lor ceartă s-a încheiat cu crima terifiantă. Sătul de bătăi, tatăl a pus mâna pe un cuțit și astfel, și-a „potolit” definitiv fiul agresiv.

Ce au descoperit anchetatorii

O zi mai târziu, un bărbat în vârstă de 29 de ani, aflat la pescuit, a făcut șocanta descoperire. Un braț uman plutea chiar în fața lui, pe apele Siretului. Acesta a sunat la 112, iar oamenii legii au început o anchetă.

La momentul demarării cercetărilor, tot ce au avut la dispoziție anchetatorii a fost acea mână, secţionată de la cot, cu antebraţul şi palma. Suficient însă pentru a furniza o probă esenţială, în cele din urmă stabilindu-se că o crimă îngrozitoare îl avea ca autor pe un bătrân, iar ca victimă pe fiul de 45 de ani.

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităţilor informativ investigative desfăşurate cu operativitate a reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Acuzatul are și o fiică, dar aceasta a refuzat să se prezinte la proces. Vasile Croitoru este acum acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre. El a cerut arestul la domiciliu dar două instanţe, Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău i-au respins acţiunile.

„În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre sau morminte, după care s-a dispus arestarea preventivă“, au mai precizat anchetatorii.

Sursa: spynews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentNicolae Botgros, internat in stare grava. A fost diagnosticat cu COVID-19
Articolul următorCaz macabru în Giurgiu! O femeie a fost ucisă și incendiată, apoi aruncată într-o valiză pe un câmp!