Acasă Stiri Ce și cât mâncăm & Cum să nu te îngrași în izolare!...

Ce și cât mâncăm & Cum să nu te îngrași în izolare! Carmen Brumă îți spune ce să faci ca să te menții în formă

406
0

Fire activă și spontană, Carmen Brumă rezistă încă în fața provocării numită coronavirus! Vedeta stă în casă, petrece mai mult timp cu familia, face sport și gătește, astfel încât nu se plictisește deloc. Cum a afectat-o însă această perioadă, ce proiecte i-au căzut și cum se pregătește de Paște, ne-a mărturisit într-un interviu exclusiv pentru Ciao!

RECLAMĂ

Carmen, ce faci? Cum ești în această perioadă care i-a afectat pe toți? Ai pierdut multe joburi?

E o perioadă în care stau acasă așa cum este cel mai sigur. Mi s-au amânat toate evenimentele pe care le aveam programate pentru această primăvară și nu erau puține. Urma să merg în mall-urile din orașele mari pentru întâlniri cu publicul, aveam și câteva evenimente de alergare.

Mai reziști în casă? Cum vă petreceți timpul, tu și Mircea acasă, cu Vlăduț? Ce vă place să faceți cel mai mult?

Rezist, asta e ultima mea problemă, important e să rezistăm  toți „cu folos”. Cred că în această perioadă e important să-ți stabilești un program pe care să-l respecți. Asta te ajută să gestionezi mult mai bine stresul și presiunea acestei perioade și să ai și niște beneficii de pe urma ei.  Noi ne trezim dimineață (eu cu Vlad, Mircea se trezește mai târziu, normal), mâncăm, facem lecții, citim, facem sport (în casă sau pe terasă), pregătim prânzul, ne uităm la filme, facem curățenie, spălăm etc. În perioada asta ne place să ieșim pe terasă și să facem mișcare.

Se pare că îți priește în izolare! Ești creativă! Ai lansat niște programe de sport interesante, pe vremea pandemiei!  Ce mai urmează?

Mulțumesc. Am încercat să vin în sprijinul comunității mele cu idei de antrenamente pe care oricine le poate face acasă. Mă bucur că programele mele de slăbit și transformare corporală le sunt de ajutor în această perioadă multor persoane. Oricum eu am fost întotdeauna adepta antrenamentelor făcute acasă, dovadă programele mele de slăbit care conțin exact acest tip de antrenamente. Sper că după Paște să vin cu propuneri noi pentru cei care mă urmăresc.

Ce meniu de Paște pregătește Carmen Brumă?

Pentru Paște pregătesc lucrurile care ne plac, sarmale în foi de viță, pască, friptură, drob, cozonac.

Ce îi vei găti lui Mircea? Ce preferă el de Paște?

Așa cum se știe, Mircea mănâncă fără gluten, așa că pasca și cozonacul, în special sunt fără gluten.

Faci și cozonaci după vreo rețetă proprie, fără calorii? Sau preferi să îi comanzi?

De obicei comandăm cozonac, atât fără gluten cât și convențional. Cu atât mai mult în perioada aceasta în care multe afaceri din zona de alimentație au nevoie de sprijin și implicit de comenzi.
La capitolul gătit am făcut multe rețete mai mult sau mai puțin improvizate de când stau acasă, rețete care s-au bucurat de succes atât în familie cât și în rândul celor care mă urmăresc.

Majoritatea celor care stau în casă acum au tendința să mănânce foarte mult! Ce le recomanzi sau faci și tu la fel?

În această perioadă există mai mult decât oricând riscul de îngrășare. Nivelul scăzut de mișcare sau lipsa ei, emoțiile negative, presiunea, nesiguranța zilei de mâine, frica, anxietatea pot determina ușor acumularea unor kilograme care nu te ajută în niciun fel ba din contra. Cred că noi toți ar trebui să conștientizăm și să respectăm niște minime măsuri care să ne ajute să avem o stare de sănătate fizică și psihică optime, de exemplu,  să mâncăm mai puțin dacă stăm acasă și nu ne mai mișcăm ca înainte, să facem zilnic măcar 30 de minute de exerciții fizice acasă, să ne ocupăm mintea și cu altceva în afară de realitatea zilnică, să profităm de această schimbare, nu să fim victimele ei.

Sursa: ciao.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCURS VALUTAR BNR 15 APRILIE 2020. STAREA DE URGENȚĂ BLOCHEAZĂ PIAȚA VALUTARĂ. CÂȚI LEI COSTĂ AZI 1 EURO
Articolul următorSemnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat. „Oricine observă acest semn, pe lângă simptomele specifice, să meargă de urgenţă la spital”