Acasă Life Style Care sunt cauzele neștiute ale durerilor de cap. Toată lumea trebuie să...

Care sunt cauzele neștiute ale durerilor de cap. Toată lumea trebuie să fie atentă la anumite sem

311
0

Și tu ai avut măcar de câteva ori dureri de cap, dar nu ai șiut de ce. Ei bine, noi îți vom spune mai jos care sunt cauzele neștiute ale durerilor de cap. Toată lumea trebuie să fie atentă la anumite semne!

RECLAMĂ

Experții ne informează că se disting peste 150 de varietăți de dureri de cap, împărțite în general în două grupe principale – primare și secundare. În loc să apelăm direct la medicamente, sfatul profesioniștilor din domeniul sănătății este să ne străduim să determinăm sursa durerii.

Cauze neștiute ale durerilor de cap

De cele mai multe ori, cauzele durerilor de cap sunt legate de modul nostru de viață – consumăm prea puțină apă, nu ingerăm destui nutrienți, dormim sub 7 ore pe noapte, printre alte aspecte.

Într-adevăr, în anumite cazuri, durerea de cap poate semnala afecțiuni mai serioase, motiv pentru care nu trebuie neglijată. Există diferite tipuri de dureri de cap, cum ar fi cefaleea tensională, migrenele, cefaleea sinusală, cefaleea în ciorchine și cefaleea provocată de efort.

Fiecare tip are anumite trăsături distinctive, precum senzația de strângere asociată cu cefaleea tensională sau durerea bătăioare specifică migrenelor. Elemente precum stresul, dieta sau fluctuațiile hormonale pot favoriza declanșarea durerilor de cap.

„Perioada aceasta de schimbare de anotimp, în care apar variații mari de presiune atmosferică, de temperatură, de umiditate, apare vântul, încărcătura electromagnetică a aerului se schimbă. Toate acestea reprezintă factori favorizați pentru apariția durerilor de cap. De obicei sunt dureri de cap de tip tensiune, presiune. Îți simţi capul ca într-o menghină sau durerea este pulsatilă. Este însoțită de multe ori cu o senzație de vertij, de astenie și este o fază trecătoare”, a spus dr. Ruxandra Constantina, potrivit Antena 3 CNN.

Sedentarismul contribuie la apariția durerilor de cap, dar, paradoxal, și exercițiile fizice prea solicitante pot aduce dureri de cap. Cefaleea provocată de efort se manifestă în timpul sau după un efort fizic intens și poate persista de la câteva minute la câteva ore, fiind frecvent descrisă ca o durere ritmică.
Ce sunt migrenele
Migrenele sunt caracterizate prin dureri de cap puternice și ritmice, adesea însoțite de simptome precum greață, vărsături, și o sensibilitate crescută la lumină și zgomot. Acestea pot persista de la câteva ore până la câteva zile.
Diverse elemente pot declanșa migrene, incluzând anumite alimente, stresul, fluctuațiile hormonale sau modificările de somn.
„Durerile de cap, în primul rând, apar din cauza unui stil de viață dezordonat, haotic, nesănătos. Cei care consumă băuturi energizante, chiar și cele naturale de tip cafea, ceai negru, ceai verde în exces sunt predispuși la a dezvolta dureri de cap”, a transmis dr. Ruxandra Constantina.De asemenea, durerile de cap pot fi simptome secundare ale unor afecțiuni, inclusiv diverse infecții faciale, sinuzită, rinită, otită, probleme dentare, afecțiuni oculare, printre altele.

sursa: https://spynews.ro/beauty-lifestyle/care-sunt-cauzele-nestiute-ale-durerilor-de-cap-toata-lumea-trebuie-sa-fie-atenta-la-anumite-semne-329566.html

RECLAMĂ
Articolul precedentCe pretenții are Rux și Opulență de la viitorul iubit! Influencerița dă cărțile pe față. Declarații exclusive
Articolul următorSoția lui Gabi Stângău trage un semnal de alarmă, după ce a fost creat un cont fals în numele familiei. Mesajul postat de Diana Berințan: „Aș fi recunoscătoare…”