Acasă Stiri Bătrâna de 83 de ani care lucrează ca îngrijitoare la grădiniţă vrea...

Bătrâna de 83 de ani care lucrează ca îngrijitoare la grădiniţă vrea să-şi continue activitatea. „M-au rugat părinţii şi copiii să rămân“

926
0

Sofia Chiţoran, bătrâna în vârstă de 83 de ani angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, care aparţine de municipiul Motru, din judeţul Gorj, va continua să muncească şi în anul şcolar 2019-2020.

RECLAMĂ

Aceasta este angajată ca îngrijitoare cu contract de muncă de două ore pe zi. După ce povestea Sofiei Chiţoran a fost prezentată în mass-media, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi a Grădiniţei Motru au decis, în luna aprilie, să o concedieze pe motiv că era prea bătrână să muncească şi că primea o pensie de câteva sute de lei de la CAP. A urmat un val de critici din partea opiniei publice, iar, la scurt timp, Sofia Chiţoran a fost reangajată. Bătrâna a spus atunci că va lucra până la sfârşitul anului şcolar, dar acum bunicuţa se simte încă în putere şi vrea să lucreze în continuare, mai ales că şi copilaşii au rugat-o să nu plece. „Mai rămân să lucrez la grădiniţă. Dacă vor găsi pe altcineva, voi da în primire. Am luat această hotărâre pentru copii. Ei sunt bucuroşi, că pe mine mă cunosc. M-au rugat părinţii şi copiii să rămân. Şi eu vreau. Cu ei m-am învăţat de atâţia ani, 41 de ani de când lucrez cu ei. Ziua mea este pe 5 noiembrie şi vreau să sărbătoresc cu copiii, le aduc suc, bomboane. Sunt sănătoasă”, a spus pentru MEDIAFAX, Sofia Chiţoran.

VINE LA GRĂDINIŢĂ ŞI ÎN VACANŢĂ
Pentru Sofia Ciţoran, grădiniţa este a doua casă. Bătrâna vine chiar şi în vacanţă să se ocupe de unitatea de învăţământ. „Şi în vacanţă merg la grădiniţă. Mai fac curat prin curte, nu pot să stau aşa. Mai vin copiii să se joace şi trebuie să am grijă să nu spargă geamurile. Trebuie să dau cu sapa la flori, să fie frumos pe afară. În septembrie, când începe şcoala, vin înainte şi ştergem geamurile, facem curat peste tot, în interior. Focul îl facem din octombrie“, a mai povestit îngrijitoarea.

A OBŢINUT ADEVERINŢĂ MEDICALĂ CĂ POATE SĂ LUCREZE

Bunicuţa a obţinut chiar şi o adeverinţă medicală în care se precizează că este aptă de muncă. „Vrea să lucreze în continuare. A făcut vizita medicală, e valabilă şase luni. Trebuie să mergem iar după cele şase luni. Mama vrea să rămână, ea zice că se termină grădiniţa înaintea ei. Eu sunt de acord să rămână, pentru că este viaţa ei”, a spus Eugen Chiţoran, fiul bunicii Sofia.

„UN EXEMPLU DE URMAT PENTRU MULŢI, MULŢI ALŢII”
Când copiii vin la grădiniţă şi este nevoie ca spaţiul să fie încălzit, Sofia Chiţoran vine în fiecare zi la ora 5 dimineaţa să facă focul în sobă. Camelia Barbu, directorul Grădiniţei din oraşul Motru, susţine că bătrâna va putea să îşi continue activitatea la grădiniţă, dacă va obţine adeverinţă: „Din punctul meu de vedere poate să lucreze. I-a dat medicul pe şase luni şi probabil merge la control după şase luni şi e decizia medicului de medicina muncii, nu a mea”.

Directoarea spunea, în urmă cu câteva luni, că bătrâna nu poate să mai lucreze pentru că primeşte pensie şi că este prea bătrână. Viceprimarul oraşului Motru, Cosmin Morega, susţine că bătrâna este un adevărat model: „Un angajat model, mulţi se duc, să zic aşa, cu oarecare reţinere la serviciu, dumneaei se duce cu mult drag şi ar fi un exemplu de urmat pentru mulţi, mulţi alţii”.

Sursa: adevarul

RECLAMĂ
Articolul precedentUN PRIMAR S-A DEGHIZAT ÎN OM AMĂRÂT ȘI A INTRAT CHIAR ÎN CLĂDIREA ÎN CARE LUCREAZĂ
Articolul următorServiciu medical gratuit, prin telefon, pentru părinți, accesibil non stop