Acasă Stiri Alertă în Caracal. Scurgeri de substanţe periculoase, dintr-un tren încărcat cu propilenă

Alertă în Caracal. Scurgeri de substanţe periculoase, dintr-un tren încărcat cu propilenă

514
0

O alertă a fost lansată luni seară în Gara din Caracal în urma unor scurgeri de substanțe periculoase, la un tren încărcat cu propilenă. Autoritățile au lansat un mesaj Ro-Alert pentru populație. Informații actualizate de la echipele de intervenție spun că salvatorii au reușit să oprească scurgerea.

RECLAMĂ

Potrivit echipelor de urgență, scurgerea de substanțe periculoase a fost semnalată la vagonul unui tren cu 20 de vagoane, care transporta propilenă.

Mesajul Ro-Alert a fost emis pentru o rază de 2 kilometri față de vagon, ”pentru evacuare și autoprotecție”, spun cei de la ISU.

În zonă a fost mobilizat un echipaj CBRN (Chimic, Biologic și Nuclear), dar și 4 autospeciale pentru primă intervenție. Au fost aduse, de asemenea, și 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În urma intervenției, echipele de urgență spun că au reușit să oprească scurgerea de substanțe periiculoase. Cei care au intervenit spun că au închis flanșa vagonului cisternă unde au fost raportate probleme. Echipa CBRN a rămas însă în continuare, pentru a face măsurători în zonă.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentFată dispărută, căutată de poliţiştii din Tulcea. Ea lipseşte de câteva zile
Articolul următorUn medic din Craiova atrage atenția polițiștilor de la 112. “A devenit o obișnuință pentru politiști să intervină după ce s-a întâmplat o tragedie”