Acasă Life Style A construit o casă rotativă pentru a-și face soția fericită. La 72...

A construit o casă rotativă pentru a-și face soția fericită. La 72 de ani, un bosniac a făcut totul de unul singur

1080
0

Un bărbat din Bosnia a construit o casă rotativă pentru a-și face soția fericită.

RECLAMĂ

Bosniacul de 72 de ani a vrut să îndeplinească dorința partenerei sale de viață de a avea o casă cu priveliște. 

„M-am săturat de plângerile ei și de recondiționarea frecventă a casei noastre de familie și am spus: îți voi construi o casă rotativă, astfel încât să o poți roti după cum dorești.”, a declarat bosniacul pentru Reuters.

Situată pe o câmpie fertilă din nordul Bosniei, lângă orașul Srbac, casa se învârte în jurul unei axe de 7 metri, proiectată de Kusic, și este înconjurată de câmpuri de porumb și terenuri agricole, dar și de păduri și un râu.

„Am cerut medicilor să încerce să-mi prelungească viața cel puțin un an pentru că am acest proiect în minte și nimeni nu va ști cum să-l ducă la capăt”, a mai povestit bărbatul.

Inspirat de inventatorii Nikola Tesla și Mihajlo Pupin, bosniacul spune că provine dintr-o familie săracă și că nu a putut primi o educație bună, astfel că a fost nevoit să caute modalități de a se descurca singur.

„Nu este o inovație, necesită doar voință și cunoștințe și am avut suficient timp și cunoștințe”, a mai spus el.

Proiectul a durat șase ani, cu excepția timpului pe care bărbatul l-a petrecut în spital pentru tratarea unei afecțiuni cardiace.

Casa este mai rezistentă la cutremure decât casele staționare, a precizat bosniacul.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/facut-casa-rotativa-multumi-sotia-72-ani-bosniac-facut-totul-singur-616480.html

RECLAMĂ
Articolul precedentPSD nu merge cu nicio propunere de premier la negocierile de la Cotroceni. Social-democrații vor anticipate
Articolul următorMama contabilei torturate de copiii angajatorului, mărturii cutremurătoare: ”Au zbierat că să-mi fie rușine”