Acasă Life Style 5 soluţii pentru un somn mai odihnitor

5 soluţii pentru un somn mai odihnitor

443
0

Dacă te simţi zilnic obosit şi îţi este greu să te concentrezi la locul de muncă, atunci înseamnă că ai nevoie de mai mult somn, în special somn de calitate, odihnitor. Încearcă să ţii cont de câteva aspecte în timpul zilei, dar mai ales înainte să te aşezi în pat seara.

RECLAMĂ

Cinează cu două ore înainte  de somn

Un stomac plin îngreunează somnul. Cinează cu cel puţin 2 ore înainte de a te culca, pentru a-i da timp stomacului să digere mâncarea. De asemenea, limitează consumul de cafea. Un corp liniştit îţi va permite să adormi mai uşor, fără tulburări de somn în timpul nopţii. 

Aeriseşte camera

Pentru a avea un somn liniştit e bine ca în dormitor să nu fie foarte cald. Înainte de a te culca, ţine geamul deschis 10 minute pentru a permite aerisirea. Cu cât e mai mult oxigen în cameră, cu atât vei avea un somn mai profund. 

Nu aduce stresul în dormitor

De cele mai multe ori, stresul acumulat în timpul zilei te poate urma şi în timpul nopţii. E bine să te detaşezi de tot ce înseamnă serviciu şi oameni toxici, care probabil ţi-au făcut ziua mai grea. Înainte de culcare, evită discuţiile în contradictoriu cu partenerul tău sau orice altă discuţie care aduce în prim-plan o situaţie negativă. 

Fără televizor

Explicaţia este că lumina stimulează celulele din retină, iar creierul nostru o va asocia cu ziua, nu cu noaptea. Astfel, vei rămâne până târziu fără să-ţi dai seama că, de fapt, e trecut de mult de ora la care trebuia să te culci. Ideal e să-ţi formezi o rutină: culcă-te la aceeaşi oră.

Fă sport

Înotul, yoga sau pur şi simplu alergatul te pot ajuta să te destinzi, iar la finalul zilei beneficile sportului se vor observa. Dacă nu ai timp să mergi la sală sau în parc, poţi face câteva exerciţii uşoare chiar acasă. De asemenea, un duş fierbinte înainte de culcare te ajută să îţi relaxezi muşchii şi să îţi linişteşti mintea.

Sursa: click

RECLAMĂ
Articolul precedentCE A PĂȚIT O MĂMICĂ DIN IAȘI, ÎN TIMP CE ÎȘI ALĂPTA BEBELUȘUL ÎNTR-UN SUPERMARKET: „O CLIENTĂ S-A APROPIAT DE EA ȘI…”
Articolul următorProblemele legate de bani reprezintă unul dintre motivele care duc la despărțire