Home STIRI SPORTIVE Walter Zenga, favoritul la banca Universității Craiova. Nume grele pe lista oltenilor,...

Walter Zenga, favoritul la banca Universității Craiova. Nume grele pe lista oltenilor, de la Peseiro la Stramaccioni

1153
0
loading...

Universitatea Craiova s-a despărțit de Corneliu Papură, după șapte partide fără victorie în Liga 1, și este aproape să bată palma cu un antrenor-supriză, așa cum anunța patronul Mihai Rotaru la Digi Sport.

loading...
loading...

Walter Zenga, favorită să semneze cu Universitatea Craiova

Walter Zenga (60 de ani) pare să fie alesul oltenilor, dintr-o listă scurtă care cuprinde nume importante din fotbalul internațional.

Ex-antrenor la FC Național, Steaua sau Dinamo și ultima dată la Cagliari, în Serie A, Zenga vine curând la Craiova să negocieze ultimele detalii ale contractului, potrivit playsport.ro.

Italianul născut la Milano a fost și în trecut pe lista grupării din Bănie, însă nimic nu s-a concretizat. Ca tehnician, Walter Zenga a cucerit două trofee, ambele cu Steaua Roșie Belgrad. A luat campionatul și cupa Serbiei în 2006, după care a plecat în Turcia, la Gaziantepspor.

De-a lungul anilor, Zenga a mai pregătit formații precum Al-Ain (în Emiratele Arabe Unite), Catania, Palermo, Sampdoria, Crotone, Venezia (în Italia) sau Wolverhampton (Anglia). La ultima experiență, la Cagliari, a câștigat doar trei meciuri din 13 și a fost demis în august 2020, înlocuit de Eusebio de Francesco.

Nume grele pe lista Craiovei: Peseiro, Stramaccioni, Mandorlini

În caz că negocierile cu italianul vor eșua, Universitatea Craiova are opțiuni interesante. Astfel, pe listă se regăsesc, potrivit sursei citate, nume precum cele ale lui Jose Peseiro (fost la Rapid, acum selecționer al Venezuelei), Adrian Ursea (antrenor la Nice), precum și alți trei tehnicieni din Italia.

Cel mai important nume este cel al lui Andrea Stramaccioni, ex-antrenor la Inter în 2012/2013, care însă este liber de contract din 2019, după o aventură în Iran.

De asemenea, Andrea Mandorlini și Leonardo Semplici (liber de contract, fost la SPAL între 2014 și 2020) sunt luați în calcul de șefii din Băniei.

Mandorlini, care acum o pregătește pe Padova, în Serie C, a antrenat în trecut la CFR Cluj, alături de care a luat trei trofee: campionatul, cupa și Supercupa, toate în 2010.sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/walter-zenga-favoritul-la-banca-universitatii-craiova-nume-grele-pe-lista-oltenilor-de-la-peseiro-la-stramaccioni-997113

loading...
loading...